[#1] Filemaster 3.2 Beta 2 problem z uruchomieniem
Ściągnąłem z aminetu wersję taką jak w temacie, pobrałem również pakiet BGUI i wypakowałem odpowiednie pliki do folderu LIBS: lecz gdy uruchamiam plik fm.000 to wyskakuję mi "Unable to open your tool fm.000"
Nie wiem co może być przyczyną tego :(

[#2] Re: Filemaster 3.2 Beta 2 problem z uruchomieniem

@Thergal, post #1

czy masz zainstalowane mui ?

[#3] Re: Filemaster 3.2 Beta 2 problem z uruchomieniem

@HOŁDYS, post #2

File Master nie wymaga przeciez MUI. Ja bym sprawdzil czy uruchamiajac program z Shella jest tak samo. Mozliwe, ze ikona jest typu "Tool", a w takiej ikonie z tego co pamietam wpisuje sie nazwe programu do uruchomienia, wiec moze byc blad. Jezeli spod Shella File Master uruchomi sie bez problemu to bedzie znaczylo, ze w parametrach ikony wpisane sa zle dane (w tzw. tooltypach).

Ewentulnie sprawdz SnoopDOSem co pokazuje i bedzie od razu wiadomo, gdzie wyskakuja bledy.

Ostatnia modyfikacja: 21.07.2011 13:49:34
[#4] Re: Filemaster 3.2 Beta 2 problem z uruchomieniem

@monohrs, post #3

czy masz bgui.library v 41 lub wyzszej ?

uruchom bez seqwencji startowej i w konfigu wez ustawienia deafualtowe
lub uruchom pod WB z Shella

Ostatnia modyfikacja: 21.07.2011 13:55:19
[#5] Re: Filemaster 3.2 Beta 2 problem z uruchomieniem

@HOŁDYS, post #4

Mam bgui.library, pisałem o tym w pierwszym poście ;)
Po pracy spróbuje uruchomić fm w shell-u ewentualnie sprawdzę wersje 3.1 bo też ściągnąłem.

[#6] Re: Filemaster 3.2 Beta 2 problem z uruchomieniem

@Thergal, post #1

Znaczy się skopiowałeś zawartość katalogu libs do LIBS:. A czy skopiowałeś BGUI do Prefs, odpaliłeś i go skonfigurowałeś (nie jest to wymagane - ale to najłatwiejszy sposób na sprawdzenie, czy instalacja bgui.library powiodła się)?

Przy okazji - spaczona dla CPU 020+ bgui.library

Ostatnia modyfikacja: 21.07.2011 17:59:47
[#7] Re: Filemaster 3.2 Beta 2 problem z uruchomieniem

@APC74, post #6

on to na 68000 chce chyba odpalic ?

[#8] Re: Filemaster 3.2 Beta 2 problem z uruchomieniem

@monohrs, post #3

Mozliwe, ze ikona jest typu "Tool", a w takiej ikonie z tego co pamietam wpisuje sie nazwe programu do uruchomienia, wiec moze byc blad.

Źle pamiętasz - nazwę programu, którym mamy potraktować plik, podaje się w ikonie typu Project. Ikony typu Tool to ikony programów i takie też znajdują się w archiwum z FileMasterem.

[#9] Re: Filemaster 3.2 Beta 2 problem z uruchomieniem

@HOŁDYS, post #7

Dlatego "przy okazji" - gdyby kiedyś zdecydował się na odpalanie na A1200.

[#10] Re: Filemaster 3.2 Beta 2 problem z uruchomieniem

@APC74, post #8

Mozliwe, pamietalem ze dotyczy to jednego z rodzajow ikon, czyli pomylilem typ. Dzieki za sprostowanie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem