[#1] Scalos PL
Czy jest jakaś łatka albo inny sposób aby Scalos był po polskiemu?

Benedykt Dziubałtowski

[#2] Re: Scalos PL

@Benedykt Dziubałtowski, post #1

Nie spotkałem spolszczenia do Scalosa. Dość długo się Scalosem próbowałem bawić, ale efekty marne - komputer więcej czasu spędza na zawieszaniu się, niż na pracy Nawet najnowsza wersja chodzi dość koślawo. Pewnie dlatego nikomu się nie chciało oficjalnie "spolszczyć". Taki system "po nic" - niczego ciekawego zeń nie wyciśniesz, a problemów za to sporo. W sumie miło, że coś takiego jest, że komuś się chce dłubać w tym i próbować rozwijać, no ale... Zdecydowanie bardziej egzotyczna ciekawostka, niż w pełni wydajna alternatywa dla WB. Lepiej sobie Opusa Magellana jako nakładkę na system postawić. Podobny do Win95, bardzo przyjazny, intuicyjny w obsłudze, no i się nie wiesza raz za razem.

Z szacunkiem
Des
Ps. Heh, ja tam jestem zawziętym zwolennikiem "gołego" Workbencha. Szybki, stabilny, niewymagający jeśli chodzi o procek i ilość dostępnej pamięci. Pod pewnymi względami - po dziś dzień nie do pobicia. Przy całej swej zabytkowości, archaiczności - przy prostych zastosowaniach cały czas jest Najlepszą Nakładką na Najlepszy na Świecie System Operacyjny. Cały czas stabilny, równy. A - że tak w offtopa polecę - Ubuntu 10.04 po roku od zainstalowania i regularnych aktualizacjach staje się mniej wydajny niż przeklęty Win7. Muli się, przycina się, mniej efektywnie niż Winzgroza zarządza zasobami hardwarowymi... A WB 3.1 postawiony pięć lat temu stoi twardo, mimo mieszania w startup - sequence, instalowania i odinstalowywania programów. Klarownie, sensownie, wszystko daje się "z ręki" wyciąć albo dodać. Nigdzie nie odkładają się jakieś śmieci.
No ideał po prostu.

Ostatnia modyfikacja: 22.07.2011 00:58:25
[#3] Re: Scalos PL

@Des, post #2

Muszę się z moim przedmówcą nie zgodzić w sprawie lokalizacji ScalOs'a.
W archiwach znalazłem jego spolszczenie:
_/ŻŻŻŻŻŻŻŻŻ__________
| »ScalosPL.lzx« /
|Polska lokalizacja /
|programu ScalOS /
|v1.0 & 1.1ß /
¬ŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻ

Zajmuje aż 5kb

[#4] Re: Scalos PL

@LeszczAmiga, post #3

Z tym że jest to spolszczenie do wersji 1.0 ScalOSa (z roku 1998/1999?) a aktualna wersja ScalOSa to ~41.7. Coś mi mówi, że mogą być problemy z zastosowaniem spolszczenia opóźnionego o 40 numerków względem programu... ;)

[#5] Re: Scalos PL

@APC74, post #4

Polska lokalizacja do programu Scalos 40.27 jest dostępna na:

http://tranceletters.horisone.com/

Ale i tak Magellan rules!!! :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem