[#1] Optymalizacja systemu 3.1
Witam, po długich bojach udało mi się skompletować sprzętowo Amigę. Chcę na niej postawić WB3.1. Jednak system ten powstał, gdy sporej części mojego sprzętu nie było jeszcze na świecie. Stąd moja prośba o wskazanie tego, co należy zaktualizować, aby sprzęt przeze mnie posiadany działała optymalnie. Oto co w moje Ami powinno ze sobą działać :

Amiga 1200 MB rev. 1D4
Apollo 1260
Mediator
Eide'99
Voodoo3
SB 128
LAN RTL8139
Spider

Proszę o wskazanie koniecznych patch'y systemowych, patchy na ROM, biblioteki i inne elementy systemu (czy wskazane jest mapowanie ROM do RAM - mam obecnie 64MB RAM).

Obecnie korzystam z AOS3.9, ale jakoś nie jestem do niego przekonany.

Być może wszystkie porady udało by się zebrać w jakąś sensowną całość i stworzyć ogólnodostępny poradnik.

[#2] Re: Optymalizacja systemu 3.1

@ITU, post #1

W pierwszej kolejności zaisntaluj 68060.library jest na dyskietce z apoloniusza. Jeśli jej nie masz poszukaj w googlach.

Potem stery z eide i następnie mediator.

Co Ci nie pasi w os 3.9? Dla mnei to była najlepsza i najmniej problematyczna konfiguracja w amidze jeśłi chodzi o taki config, który podałeś wyżej.

Benedykt Dziubałtowski

[#3] Re: Optymalizacja systemu 3.1

@ITU, post #1

Skoro WB 3.1 to po zainstalowaniu 68060.library zainstaluj BetterWB (jest już nowsza wersja). Ale uwaga - BetterWB należy instalować na gołego Workbencha/AmigaOS, świeżo po instalacji - bo podmienia m. in. Startup-Sequence na własną. Lub też zrobić instalację ręcznie - rozpakowując archiwa i kopiując pliki do odpowiednich katalogów na SYS:. Dzięki BetterWb zyskasz aktualizację praktycznie wszystkich komponentów systemu (biblioteki, handlery, programy...) do najnowszych wersji.
Później łatki na exec, graphics, icon.
Następnie stery na sprzęt.

Ostatnia modyfikacja: 22.07.2011 17:16:37
[#4] Re: Optymalizacja systemu 3.1

@Benedykt Dziubałtowski, post #2

Cześć!Polecam Ci RemApollo,bardzo dobry program sam używałem,gdy miałem Apollaka,ekwiwalent Blizkicka,można nawet używać z nim jego moduły.Tak,jak mówił Benedykt wolałbym na tym konfigu mieć 3.9,to bardzo fajny system i ma dużo rzeczy,już "spatchowanych".

[#5] Re: Optymalizacja systemu 3.1

@ITU, post #1

Chcę na niej postawić WB3.1. [...] Obecnie korzystam z AOS3.9, ale jakoś nie jestem do niego przekonany.

AmigaOS3.9 to nic innego jak AmigaOS3.1 z "połatanym" kickstartem.

Tak w przypadku AOS3.1 jak i AOS3.9 zainstaluj BoingBag4:

http://lilliput.amiga-projects.net/TechDetails.htm

Dodaj do tego Magellan II w trybie zamiennika Workbencha i nic lepszego w wersji klasycznej na Ami już nie znajdziesz...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem