[#1] WB 2.1 po polsku
Witam!
Trafiłem na dość ciekawy problem...
Chciałbym spolszczyć WB na swojej A600, lecz niestety przy moim ROMIE 37.300 jest problem z polskimi czcionkami w oknach, belka jest po polsku, okienka też, tylko ich zawartość już nie jest po polsku.
Przy testach z innymi kickami na WinUAE okazało się, że problem przy 37.500 już rozwiązuje się sam.
Czy ktoś wie jak temu zaradzić nie wymieniając ROMU?
[#2] Re: WB 2.1 po polsku

@witekkk, post #1

Po zainstalowaniu polskich lokali, zmien wszystkie czcionki na takie które obsługują polskie znaki. Czcionki zmienisz w fonts:)

[#3] Re: WB 2.1 po polsku

@Skiba, post #2

To nie wina romu ppwód jest na pewno inny ja instalowałem locale na WB 2.1 z romem 37.300 i 37.500 na A600 w obu przypadkach nie było problemu

[#4] Re: WB 2.1 po polsku

@Skiba, post #2

To już zrobiłem, wszędzie dałem czcionki PL :)
[#5] Re: WB 2.1 po polsku

@witekkk, post #4

To ja tak ni z gruszki, ni z pietruszki ;) zapytam jeszcze: a ustawienia preferencji Imput i Locale sprawdzałeś?

Ostatnia modyfikacja: 27.07.2011 10:31:01
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem