[#1] vesalia.de - dostawa
w sumie nie wiem czy to dobre forum, ale mam pytanie do tych co zamawiali w vesalia.de. zamówiłem u nich jedną rzecz i przesyłka została nadana w Deutsche Post. Dostałem tracking number do śledzenia ale możliwość ta znika w momencie, kiedy paczka opuszcza Niemcy. Czuje się teraz dość niekomfortowo, bo jak mnie nikt nie zastanie w domu, to nie wiem nawet gdzie o nią pytać. Jakie są jej losy w Polsce? Dtaje ją Poczta Polska czy jakaś firma kurierska? prosze o pomoc
[#2] Re: vesalia.de - dostawa

@mars, post #1

Ja miałem w skrzynce, bo szło jak list polecony (program na cd). Zagadaj z listonoszem.
[#3] Re: vesalia.de - dostawa

@mars, post #1

najprawdopodobniej DHL, ewentualnie Poczta Polska - spróbuj się z nimi skontaktować. Żadna inna firma nie dostarcza przesyłek DP .

[#4] Re: vesalia.de - dostawa

@mars, post #1

Poczta polska, jeżeli wyszła z frankfurtu to będzie za 2 - 3 dni.

[#5] Re: vesalia.de - dostawa

@mars, post #1

poczta polska, jak małe przyniesie listonosz, jak duże doręczyciel
trochę to jest powalone, bo ogólnie przesyłka u nas nie jest traktowana jakoś wyjątkowo, tzn. jako polecony czy priorytet, dlatego jak mi listonosz przyniósł dość drogą elektronike z HK i powiedział, że ogólnie to się kwalifikuje do skrzynki, ale on mi to przynosi, bo się lubimy to trochę mnie zjeżyło ;)
pzdr.

Ostatnia modyfikacja: 27.07.2011 22:53:51
[#6] Re: vesalia.de - dostawa

@Kilos, post #5

Dzieki za odpowiedzi, No to jeśli to będzie poczta to tylko paznokcie obgryzać. Nieraz kartofle lepiej są traktowane niż przesyłki na poczcie
[#7] Re: vesalia.de - dostawa

@mars, post #6

heh potwierdzam .. panowie z poczty laza po paczkach jak po chodniku

[#8] Re: vesalia.de - dostawa

@mars, post #1

Deutsche Post, potem Poczta Polska. Wysyłają jako list albo paczkę poleconą w zależności od rozmiaru przedmiotu (w moim przypadku były to ROMy, jakieś kabelki, CDki itp. - zawsze załapałem się na list). Przesyłkę można trackować na stronie DP, potem na sledzenie.poczta-polska.pl podając niemiecki numer trackingowy, który masz na stronie swojego zamówienia.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem