[#1] Co myslicie o takim adapterze CF do A4000D
http://allegro.pl/adapter-cf-to-40-pin-i1747711897.html

pomysł wydaje sie byc fajny zastanawiam sie nad takim rozwiazaniem do A4000D

[#2] Re: Co myslicie o takim adapterze CF do A4000D

@Blendor, post #1

Do tego przydałoby sie 4xide:) fajny sposób montażu, na śledźiu.

[#3] Re: Co myslicie o takim adapterze CF do A4000D

@Skiba, post #2

chyba to kupie taki ład i porządek bedzie w obudowie anizeli duze dyski hdd 3.5 calowe zajmujace ogrom miejsca o emitowaniu ciepła nie wspomne

Ostatnia modyfikacja: 02.08.2011 22:04:02
[#4] Re: Co myslicie o takim adapterze CF do A4000D

@Blendor, post #1

Wygląda interesująco.
No i ta możliwość łatwego przerzucania danych PC <-> Amiga: bezcenne!
[#5] Re: Co myslicie o takim adapterze CF do A4000D

@stachu100, post #4

dokladnie Stachu100 , mimo ze od tego mam przedpotopowy CD-ROM w Amidze to jednak uwazam ze podpinka pod peceta i przenoszenie danych było by przedewszystkim szybsze bo ten cedek ledwo chodzi szybkosc chyba x1

[#6] Re: Co myslicie o takim adapterze CF do A4000D

@Blendor, post #5

Tylkow odroznieniu od PCMCIA pamietac trzeba o braku "hot swap"! Nie wolno odpiac karty CF podlaczonej pod IDE w trakcie pracy. Amige nalezy wylaczyc. To samo, zeby karte podpiac. Sam myslalem, zeby takie rozwiazanie zastosowac przy Tamdem IDE gdy go nabede w mojej Ami 2000 zamiast CD-ROM, sam chcialem zamocowac taka przelotke na sledziu - a tu prosze, fabryczny gotowiec. :)

[#7] Re: Co myslicie o takim adapterze CF do A4000D

@jw_amigowiec, post #6

Zwykły adapter CF-IDE tylko na śledziu. Pasuje to każdej Amigi w obudowie tower czy desktop. Chyba nikt nie wpadnie na pomysł aby to wyjmować na włączonej Amidze. Ja wyprowadziłe mtakie złącze na zewnątrz A1200 i nie mylę z PCMCIA...
A LE CENA WARTA ZACHODU.... OK

[#8] Re: Co myslicie o takim adapterze CF do A4000D

@Blendor, post #1

A nie lepiej zainwestować w karte sieciową??

[#9] Re: Co myslicie o takim adapterze CF do A4000D

@Wojox, post #7

Takia przelotke (bo za tyle chodzily) bez sledzia kupilem za o 3 zl z groszami jakis czas temu. Sledzi mam pod dostatkiem. Ale jakby robote etc. policzyc, wyszlo by wiecej niz te kilkanascie zl a rezultaty na pewno gorsze (estetyka). ;)

[#10] Re: Co myslicie o takim adapterze CF do A4000D

@arti4-92, post #8

Czy taka karta kosztuje parenascie-dziesiat zl, czy conajmniej jedno-dwa zera wiecej w przypadku duzych Amig?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem