[#1] Czy legalna wersj OS3.9?
Tak jak w temacie mam płytkę z takim systemem OS3.9. Kupiłem go razem z A1200 swego czasu i na dobrą sprawę nie wiem czy jest legalny. Ciekawi mnie jak z nim jest na tej płytce co mam? Nie miałem żadnych kłopotów z instalacją samego systemu jak i BB1 oraz BB2.
Muszę przyjrzeć się jej czy jest tłoczona czy też nagrywana. Nie pamiętam teraz a nie mam jej pod ręką. Etykieta na płytce wyglądała mi na klejoną na nośnik. Nie wygląda aby była robiona domowym sposobem.

Ostatnia modyfikacja: 10.08.2011 15:22:03
[#2] Re: Czy legalna wersj OS3.9?

@Tomski, post #1

a moglbys zarzucic jakies foto ?

[#3] Re: Czy legalna wersj OS3.9?

@HOŁDYS, post #2

Wieczorkiem "wkleję" zdjęcia.

[#4] Re: Czy legalna wersj OS3.9?

@Tomski, post #1

btw, bo akurat planuje zakup, chyba na vesalia jest najtaniej z tego co widzę 200 zeta ta przyjemność u nich kosztuje

[#5] Re: Czy legalna wersj OS3.9?

@Kilos, post #4

Czasami na zagranicznych forach amigowych można upolować za 15-25EUR wliczając wysyłkę. Oczywiście mówimy o oryginalnym nośniku.
[#6] Re: Czy legalna wersj OS3.9?

@stachu100, post #5

nie no tak, warezu za 200zł raczej bym nie chciał ;)
popatrzę po forach zatem może coś się oszczędzi

świerzbiły mnie łapy żeby przenieść sobie instalacje z pod WinUAE, edycja z Amiga Forever 2011 które mam legal i to chyba nawet by się udało (!?), ale nie będę taki, bo jakaś pokuta za lata warezowania być musi ;)

Ostatnia modyfikacja: 10.08.2011 16:20:48
[#7] Re: Czy legalna wersj OS3.9?

@Tomski, post #1

Możliwe że masz drugie wydanie OS3.9 - brak okładki, tylko plomba Haage & Partner na pudełku, płytka ma żółtawe zabarwienie jak te do nagrywania, nadruk wygląda profesjonalnie i jest wyblakłego pomarańczowego koloru (a może to róż).

Pierwsza edycja miała okładki i książeczkę w opakowaniu CD, płyta czerwony nadruk a warstwa pod spodem (ta do zapisu) - srebrna, jak wszystkie płytki tłoczone.

Pzdr
Emu

[#8] Re: Czy legalna wersj OS3.9?

@Kilos, post #4

Skontaktuj się z MandiATO na eXecu, wiem, że ma do sprzedania OS 3.9, no chyba że już sprzedał (oferta z chyba 5 sierpnia).

Pzdr
Emu

[#9] Re: Czy legalna wersj OS3.9?

@c3h6, post #7

Posiadam tylko samą płytkę. I to co zapamiętałem jako naklejkę na nośniku to mi wygląda jak "pomalowane"/wydrukowane bezpośrednio na płytkę. Brak naklejki. Nośnik wygląda mi na nagrywany a nie tłoczony. Zastanawia mnie ten napis "Made on Amiga"?
Poniżej zdjęcia obu stron płytki:

1 strona

2 strona

[#10] Re: Czy legalna wersj OS3.9?

@Tomski, post #9

Wg mnie to nie jest oryginalna płytka, nigdy na oczy nie widziałem takiego wydania.

[#11] Re: Czy legalna wersj OS3.9?

@Tomski, post #9

Niestety chyba @c3h6 ma rację... Wygląda na fake.
[#12] Re: Czy legalna wersj OS3.9?

@stachu100, post #11

Rozpaczać nie będę. Dostałem ją gratisowo gdy kupiłem Amigę. Jedynie szkoda, że nie oryginał.

Ostatnia modyfikacja: 10.08.2011 22:24:52
[#13] Re: Czy legalna wersj OS3.9?

@c3h6, post #8

No już sprzedany ten system. Właśnie do mnie jedzie.

[#14] Re: Czy legalna wersj OS3.9?

@ITU, post #13

Super sprawa. Też mam od kilku miesięcy i jestem bardzo zadowolony z tej wersji OS. OK

[#15] Re: Czy legalna wersj OS3.9?

@ITU, post #13

spoko, coś tam sobie znajdę, a nie śpieszy mi się, bo chce z fasonem zaatakować ten os, tzn. via 060 ;)
w tym celu będę wkrótce pruł swoje 040 więc jeszcze chwile to potrwa ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem