kategoria: Sprzęt
[#1] Combo Slim CD-RW/DVD
Ma ktoś z Was ten napęd działający w Amidze? Jeśli tak czy ustawiony jest fabrycznie na Master czy też na Slave? Głównie chodzi mi czy będzie działał jako Slave?

[#2] Re: Combo Slim CD-RW/DVD

@Tomski, post #1

z tego co wiem to fabrycznie na master ale moge sie myiic

[#3] Re: Combo Slim CD-RW/DVD

@Tomski, post #1

Z tego co pamiętam to tryby master/slave można wymusić odpowiednią modifikacją taśmy ide , ale musiałbyś poszukać dokładnie jak to się robi.

Ps. Nowy napęd do nowego "piekarnika" ?

[#4] Re: Combo Slim CD-RW/DVD

@inco, post #3

Z tego co pamiętam to tryby master/slave można wymusić odpowiednią modifikacją taśmy ide , ale musiałbyś poszukać dokładnie jak to się robi.

Mam przerobioną przejściówkę miniIDE i z napędem TEAC CD-ROM mi działa(jako slave) ale już z napędem DVD-COMBO(jako slave) nie chce - tutaj nie jestem pewien na 100% czy napęd jest sprawny.

Dlatego też chciałem zakupić kolejny napęd CD-RW/DVD read only. Czy do kolejnego piekarnika, hmmm? W pewnym sensie tak. Do wersji Piekarnik 2 . A chciałbym mieć CD-RW w Ami zamiast CD-ROM. Tak czy siak chyba wykorzystam ten kontroler 4xIDE i wtedy będzie mógł być taki napęd ustawiony nawet na Master.
Przesiadłem się już na tę wersję RC1 z pewnymi małymi modyfikacjami. Podrzucę zdjęcia do Graffiti jak znajdę chwilę czasu.

A jak Twoje uzbrajanie Piekarnika idzie?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem