[#4]
Re: Protracker v1.1 - v2. Pomoc potrzebna.
@AceMan,
post #3
Spoko, ogólnie w necie mało moich prodków jest, z 20może, a na dyskietkach z 150-200 leży.
Wrzucę jak ogarnę temat i przekopiuję te co jeszcze będą działać.
Dzisiaj przekopałem strych i znalazłem moją jedyną dyskietkę z Protrackerem 2.3A... nagrana została 1993.IX.16 (tak na niej napisałem kiedyś)
Pierwsze odpalenie... coś idzie.... potem oczywiście jakiś srut na dysku i nie może zrobić Make dir (nie wiem w sumie po co to tworzyłem, ale cóż)
no to klops mówie.... (nie pamietając nic z amigi)
mam wiersz poleceń, DIR nie działa, LS nie działa... no cóż, spróbuje wpisać Protracker....
wpisałem.... wczytuje (hurra)
po chwili mam protrackera 2.3A na TV... mówie zayebiaszczo... no to co... sprawdzim jakąś dyskietkę z modami...
wczytuje pierwszą, a tu zonk.... Can't load file PP file !!
Coś mi świta, że w 2.3 była jakaś opcja pakowania modów przed zapisem, by mniej zajmowały.... no cóż lipa...
sprawdzam kolejne dyskietki, znalazła się jakaś z modułami bez PP, wczytałem, ooo tego nie mam zgranego... fajny kawałek - 1993 rok... no to zaraz skoro wczytany, Format nowej dyskietki i SAVE....
ale dumam co tu z tymi spakowanymi.... no to EXIT z Protrackera do wiersza poleceń i metodą sprawdzoną wcześniej walę PP i enter
ooo odpalił się jakiś cośtam, mówie jest dobrze, potem Protracker i enter, no i git, mam Protrackera co czyta mody PP
no to kolejna dyskietka... ooo tego też nie mam na twardzielu.... i dalej save as....
kolejny krok to wyłączenie kompa, mówię trzeba zgrać póki co działającą kopię Protrackera.... no to X-Copy, jakiś niemiecki.... no to pierw format, potem copy, ale cóż wybrać X-Copy, czy X-Copy+ czy jakieś jeszcze inne...
Wybralem X-Copy+ (bo plus to pewnie znaczy jakoś, że lepiej będzie)
no i skopiowane
Teraz już tylko pozostanie zgrać te 120dysków jakoś na HDD, dojdę do tego jak to zrobić mając tylko A500+ i nowych kilka PC'tów ;)
niebawem mody zaistnieją w sieci ;)
dzięki od razu za pomoc przy Pozyskaniu Protrackera... ale widać, że strych to dobra rzecz.... (pudło z pamiątkami PRL i lata 90'te dobra rzecz)
/Contriver
temat można zamknąć.... być może nowe akcje dojdą to jakiś artykuł wysmażę, o tym jak po 16latach zapragnąłem odpalić Protracker'a ;)
UPDATE: własnie znalazłem kawałek o nazwie = SPERMATOGENIUM = - o dziwo to jeden z tych co robiliśmy wspólnie z XTD... całe 38kB ;) - z dnia 1993.11.23 ;)
Ostatnia modyfikacja: 01.09.2011 01:37:18