[#1] CDTV bez modulatora.
Witam
Czy komuś z posiadaczy CDTV udało się uruchomić bez modulatora w gnieździe
Video? Tylko przez wyjście RGB. Czy w ogóle jest taka możliwość bo mi się nie udało.

Ostatnia modyfikacja: 04.09.2011 10:33:24
[#2] Re: CDTV bez modulatora.

@Dark_luke, post #1

Z tego co czytalem jest to nie mozliwe, bo czesc sygnalow w RGB CDTV jest brana z modulatora wlasnie.

[#3] Re: CDTV bez modulatora.

@Dark_luke, post #1

Dokładnie tak jak napisał kolega wyżej, sygnały RGB oraz synchronizacja przechodzą przez układ modulatora, ale można bardzo prosto to przerobić jak ma się schemat CDTV lub rozpiskę pinów Video slotu. Z tego co widzę to należy połączyć sąsiadujące piny w video slocie następująco:

R: 4-6
G: 8-10
B: 12-14
CSYNC: 14-16

Wtedy port RGB będzie połączony tak jak w A500, oczywiście należy te piny łączyć przez rezystor lub kondensator. Poszukaj sobie schematu CDTV i A500 i będziesz wiedział o co chodzi.

Ostatnia modyfikacja: 04.09.2011 13:02:03
[#4] Re: CDTV bez modulatora.

@Maniu, post #3

Znalazłem ale chyba powinno być
CSYNC: 16-18

Ostatnia modyfikacja: 04.09.2011 13:25:44
[#5] Re: CDTV bez modulatora.

@Dark_luke, post #4

Zgadza się, dość niewyraźny schemat mam i cyferki się zlały :)
[#6] Re: CDTV bez modulatora.

@Maniu, post #5

Ok. Będę kombinował.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem