[#1] Tocatta
Kto ma doświadczenie z powyższą kartą.

jakieś specjalne sposoby uruchomienia,bo ja nie mogę tego ruszyć,po za tym że whichamiga ją widzi to jakiekolwiek próby uruchomienia karty kończa się zwisem kompa

[#2] Re: Tocatta

@damianx, post #1

Mam tę kartę, ale ostatni raz używałem z 5 lat temu, w dodatku od prawie dwóch lat Amisia leży w naprawie, więc za dużo nie pamiętam... Pamiętam, że po zainstalowaniu AHI i oczywiście zamontowaniu sterów do Toccaty nie było żadnych problemów. W DigiBoosterzePro, SoundProbe czy ProStationAudio wszystko śmigało. Mam wrażenie, że cała instalacja ograniczyła się do zamontowania w slocie i zassaniu driverów.

W jaki sposób próbujesz ją uruchomić?

[#3] Re: Tocatta

@damianx, post #1

AHI.

A tu nawet jest artek - http://www.ppa.pl/artykul-Toccata.Karta.muzyczna.na.ZorroII-1_3_46.html
[#4] Re: Tocatta

@Andrzej Drozd, post #3

pierwsze co zrobiłem to użyłem googla , więc czytałem.

wsadzam kartę w zorro i tu wszystko jest ok system ją widzi ,

instaluję bibliotekę tę z aminetu v12 oraz AHI

i jak próbuję odpalić AHI to karta robi w głośnikach "pyk"wzbudzenie i komp zamraża się .

robię reset

po resecie próbuję przez tocattainit i efekt jest taki sam słychać w głośnikach jakby karta chciała sęi zainiciować i zwis.

robiłem różne sztuczki:

inny zasilacz
nowy czysty system
inne turbo

i zawsze to samo

Ostatnia modyfikacja: 22.09.2011 08:47:49
[#5] Re: Tocatta

@damianx, post #4

Czy ktoś z Warszawy lub bliskich okolic ma ochotę na spotkanie z moja Tocattą
celem przetestowania czy to karta czy mój sprzęt szwankuje.

Najlepiej A1200 ze slotami lub ktoś z dużą Amigą.

[#6] Re: Tocatta

@damianx, post #1

Ja ma takową kartę w swojej A4000. Działa pięknie i współpracuje dobrze z VlabMotion. A jeśli chodzi o jej uruchomienie, to nie wiem o co ci chodzi. Ani w s-s, ani w u-s nie mam nic co dotyczyłoby tej karty.
A używałeś dyskietki instalacyjnej dodawanej do tej karty?
[#7] Re: Tocatta

@damianx, post #4

instaluję bibliotekę tę z aminetu v12 oraz AHI

Najnowsze toccata.library to V12.5 z 26.02.1998. AHI mam w wersji 6. toccata.audio w V4.7 z 19.06.2005.
A ToccataInit mam wsadzone do WBStartup.
[#8] Re: Tocatta

@damianx, post #5

Jeśli "z okolic Warszawy" to prawie 437 w linii prostej, to służę pomocą.
[#9] Re: Tocatta

@kmilota, post #7

to rzeczywiście rzut beretem

nic nie pisałem o s-s czy innych przypisach.

też tak mam i komp się wiesza przy próbie użycia karty

tak mam dyskietkę v1.1 i po instalacji .przy próbie uruchomienia tocattainit komp się wiesza.

Ostatnia modyfikacja: 22.09.2011 15:24:50
[#10] Re: Tocatta

@damianx, post #9

Na tej dyskietce jest ToccataInit w wersji V1.0 z 2.11.1993. Plik ma 232 bajty i nie ma nowszego, bo nie potrzeba.
Nie mam pojęcia dlaczego ci się podczas uruchamianie tego programu wiesza się Amiga. Stawiam na złą wersję toccata.library. W jakiej wersji masz tą bibliotekę?
[#11] Re: Tocatta

@kmilota, post #10

A skâd masz të wersjë 12.5 w necie nie mogîem znaleúę?

[#12] Re: Tocatta

@damianx, post #11

Coś jest fizycznie walnięte - albo slot Zorro, albo karta.
Skoro się wywala na czystym, bez żadnych łatek systemie... No to wersje bibliotek i sterów nie mają nic do rzeczy. Tocattę wspominam mile, bezproblemowy kawałek sprzętu to był. Się pakowało w Zorro, wgrywało stery i hejaaaaa... Tokatka pracowała u mnie w A2000, pod systemem 2.0. pod systemem 3.0. Spokojnie, idealnie. Tocatta jest jednym z najlepszych, najsolidniejszych kawałków amigowego hardwaru.

Z szacunkiem
Des

[#13] Re: Tocatta

@Des, post #12

Kto chce w swojej Amidze tę kartę przetestować ??

zbliża się weekend więc jest kiedy.

[#14] Re: Tocatta

@damianx, post #13

Jak chcesz to mozesz ją do mnie przysłać. Trochę daleko... No ale lepsze to niż nic

[#15] Re: Tocatta

@Skiba, post #14

spoko ,ale do środy będę mieć drugą więc szkoda zachodu ,myślałem że w wawie ktoś jest chętny to bym drugiej nie musiał ściągać.

[#16] Re: Tocatta

@damianx, post #11

Mam ją chyba ze strony producenta (MacroSystem Computer GmbH). Mam też starsze wersjie 12.0, 12.1.
Jak nie znajdziesz to mogę podesłać.
[#17] Re: Tocatta

@kmilota, post #16

koniecznie ślij na maila z profilu

[#18] Re: Tocatta

@damianx, post #17

Mogę pomóc w Warszawie, ale w dużej Amidze. Piszę o dużej Amidze, bo może to problem slotów zorro do Amigi 1200.

[#19] Re: Tocatta

@damianx, post #17

Wysłane.

Ale widzę że ty wsadzasz tę kartę do Zorro w A1200. Sprawdzałeś w różnych miejscach (gniazdach)?
[#20] Re: Tocatta

@kmilota, post #19

No pewnie że wsadzałem w różne sloty,bez jaj.

dzięki za biblioteki zaraz je sprawdzę i dam znać,oby pomogły.

As ,jak możesz to napisz na maila co gdzie i kiedy mogę wpaść ,

i dobrze że masz dużą Amigę ,przynajmniej wyeliminujemy problem karty,
bo jak u Ciebie też nie ruszy to będzie to dobry znak.

już sprawdziłem i na każdej nowszej niż v12 efekt zawsze taki sam

Ostatnia modyfikacja: 24.09.2011 14:47:48
[#21] Re: Tocatta

@damianx, post #20

No i jak tam, bom ciekaw? Ruszyło się coś?

Pozdrówka
Des

[#22] Re: Tocatta

@Des, post #21

Druga karta w drodze,dam znać jak coś już będę wiedział.

[#23] Re: Tocatta

@damianx, post #22

Odświeżam temat,

mam drugą kartę ale niestety komputer zachowuje się identycznie tzn zawiesza się w trakcie inicjalizacji karty.

ma ktoś sloty zorro II lub III do A1200 na zbyciu ?

edyta

zasilacz już dawno zmieniony ok 4,96 mam w całym kompie,ale na zasilaczu z 4,86 było identycznie cv sama działa ale tocatta sama i z cv juz nie.

a przerabiałem różne kombinacje i metody i lipa

sloty mam do wymiany

Ostatnia modyfikacja: 03.10.2011 22:06:27
[#24] Re: Tocatta

@damianx, post #23

bardzo podobny i znany mi temat ktory ostatnio przechodzilem z CV64 :) poprostu za słaby zasilacz , zmierz napiecie 5v
musi byc conajmniej 4.95 v wzwyz umnie przy microATX zasilanie na mierniku wskazywalo 4.85 na plycie zorro i grafika nie miała siły ruszyc co powodowało zwis amigi , podstawilem z starego IBM zwykly duzy atx wywalilem na zewnatrz za biurkiem bo kable dlugie i komp zaczal działac od strzała jednak to stary zasilacz i lada dzien poluje na rasowe atx
BE QUIET L7 530W i amiga bedzie bezpieczna poprostu boje sie tego starego atxa zeby przy uszkodzeniu jak mu cos odbije nie posadził mi unikatowej Amigi wole zainwestowac w porzadny zsilacz i miec spokoj

Ostatnia modyfikacja: 03.10.2011 21:35:52
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem