[#1] Kabel VGA do INPUT w CV64
Niebawem będe kupował Scandoubler do A4000 mam karte graf Cybervision64 ktora ma przelacznik źródeł jakim kablem VGA połączyc SC z CV64 ? do karty graf nie dostałem kabla oryginalnego , podejrzewam ze do SC tym bardziej nie dostane
pamietam za starych czasów jak sie laczylo 3dfx voodoo akceleerator z karta graf w PC do kompletu był krotki kabel vga a jak to sie ma w CV64 ? scandobuler to bedzie stary COMPSERV ARXON

[#2] Re: Kabel VGA do INPUT w CV64

@Blendor, post #1

zapytaj w efunzine, albo zrób samemu.. potrzebny jest schemat wyjścia scandoublera i wejscia cybervison

[#3] Re: Kabel VGA do INPUT w CV64

@Skiba, post #2

napisalem do efunzine , jak nie beda mieli to bede musial gdzies poszukac w necie schemat wyjscia z Compserva i sie pobawic , puki co to w CRT sony mam przelacznik zrodla takze pol biedy tego kabla potrzebowac nie bede na dzien dzisiejszy ale potem chce jednak przejsc na LCD BENQ ktory odbiera w vga 50HZ
a ten raczej 2 wejsc vga miec nie bedzie:)

[#4] Re: Kabel VGA do INPUT w CV64

@Blendor, post #1

Mam taki kabel (dostarczony w zestawie z Picasso II). Chętnie zamienię na normalny kabel VGA (taki ok. 1-1.5 m).

[#5] Re: Kabel VGA do INPUT w CV64

@Blendor, post #3

tez będę musiał pomyśleć o scandoublerze i jakims monitorze o którym mówisz.
choć mój LCD GatewayHD 19" sprawuje się wzorowo z kartą.. nie wiem jak będzie ze scandublerem ale na tą chwile jestem zadowolony OK

[#6] Re: Kabel VGA do INPUT w CV64

@Skiba, post #5

A ta A2000 w Twoim avatarze to Twoja? Wrzuć tę fotę do galerii bo chętnie bym się popodniecał :)
Na marginesie do Picasso II szczerze polecam Indivision ECS. Wiem, że drogi, ale jak go kupisz to sam uwierzysz, że warto.
Za to nawiązując do Twoich ogłoszeń w dziale giełda, nie warto dopalać tej A2630. Rozszerzenia są bardzo drogie i trudno dostępne. O wiele łatwiej (i taniej wbrew pozorom) jest zdobyć jakąś 040, tym bardziej że nie potrzebujesz kontrolera HDD bo masz na osobnej karcie.

Ostatnia modyfikacja: 24.09.2011 17:10:07
[#7] Re: Kabel VGA do INPUT w CV64

@Czarek, post #6

tak to moja... mam wkoncu kilka wolnych godzin, więc zająłem się system.
Myślałem o Indiwision bo starsze są chyba do kitu.
Co do dopałki to kupie 040 plus minimum 32MB. Sprawdzałem jak chodzi na tym konfigu OS 3.9 i nawet nie jest źle po za małą ilością pamięci :(

za kilka godzin wrzucę fotki

Ostatnia modyfikacja: 24.09.2011 17:17:39
[#8] Re: Kabel VGA do INPUT w CV64

@Skiba, post #7

skiba starsze sa ok roznica polega tylko na jednej rzeczy:)
Indivision obsluzy kazdy monitor LCD
a tego co ja chce kupic ten niestety nie obsluzy kazdego LCD poniewaz nie podnosi czestotliwosci pionowej do minimum 60hz
50 hz obsluguje pewne monitory LCD ja juz znalazlem
ale tych to na palcach policzyc

CZAREK rozumiem ze masz taki kabel czy chcesz go sprzedac?

[#9] Re: Kabel VGA do INPUT w CV64

@Blendor, post #8

mi właśnie chodzi o monitor LCD wiec są w pewnym sensie do kitu :D

[#10] Re: Kabel VGA do INPUT w CV64

@Skiba, post #9

Czarek mam taki kabel jak potrebujesz moge sie zamienić info na priv

[#11] Re: Kabel VGA do INPUT w CV64

@Blendor, post #10

Ostatnia modyfikacja: 24.09.2011 20:40:25
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem