kategoria: Sprzęt
[#1] Wkoncu zakupilem Scandoubler
Muszę sie z lekka pochwalic ale wkoncu udało mi sie zakupic scandoubler do przyjaciolki Arxon Compserv w poniedzialek bede mial na stole operacyjnym :)
oby wszystko gralo w slocie video chce to scalic z CV64 tak zeby karta ladnie przepuszczala tryby palowskie , juz sie doczekac nie moge jak ku moim oczom ukaze sie kwiatek z Cannon Fodder na monitorze svga
nastepny upgrade Ariadne lub X-surf pewnie dopiero na gwiazdke :)

Ostatnia modyfikacja: 07.10.2011 20:30:56
[#2] Re: Wkoncu zakupilem Scandoubler

@Blendor, post #1

Gratulacje. Też mam nadzieję, że kiedyś dorobię się A4000D z karta graficzną, 040 na pokładzie oraz kartą sieciową...

[#3] Re: Wkoncu zakupilem Scandoubler

@Tomski, post #2

Amiga 1200 nie starcza? widze ze masz calkiem sympatyczny zestaw, swoja drogą lekko sie nie dziwie sam poluje na 1200 ale w celach hobbystycznych tak zeby ją mieć narazie puki co mnie nie stać prawdopodobnie kupie sobie 1200setke w nowym roku

Ostatnia modyfikacja: 07.10.2011 20:46:39
[#4] Re: Wkoncu zakupilem Scandoubler

@Blendor, post #3

Chcę się przesiąść z A1200 na A4000D - niestety pozbywając się A1200 i całej reszty do niej w najbliższym czasie. Z tym, że potrwa trochę zanim przejdę na A4000D.
Inna sprawa, że czasu brak nawet na to co mam. Ale jakieś hobby trzeba mieć co by nie zbzikować.

Ostatnia modyfikacja: 07.10.2011 20:51:41
[#5] Re: Wkoncu zakupilem Scandoubler

@Tomski, post #4

A1200 ma jedną istotną zaletę - bierzesz pod pachę, zasilacz do plecaka i jesteś ustawiony . Z dużymi Amigami już nie ma tak łatwo. Dlatego ja jestem wyposażony też w A600 (wchodzi do małego plecaka z zasilaczem cool)... Oczywiście duże Amigi też mają swój klimat, który polecam. Ale niestety są droższe w rozbudowie.

Ostatnia modyfikacja: 07.10.2011 20:57:52
[#6] Re: Wkoncu zakupilem Scandoubler

@Tomski, post #4

obserwujac rynek ciezko z amigami 4000 rzadko dostepne , wiecej ich w niemczech i w usa niz w jakim kolwiek innym kraju

strim zgadza sie :) 4000 to juz kawal stalowego kloca

Ostatnia modyfikacja: 07.10.2011 20:58:24
[#7] Re: Wkoncu zakupilem Scandoubler

@Blendor, post #6

4000 jest mała :D
2000 to dopiero kloc

[#8] Re: Wkoncu zakupilem Scandoubler

@Skiba, post #7

2000 to krówka:)

[#9] Re: Wkoncu zakupilem Scandoubler

@Blendor, post #8

A wszystkie Amigi 1200 wsadzone do towerów z Mediatorami, to największe "bloki". Raczej nie do transportu, bo "kanapka" może się rozluzować i problem murowany !!

[#10] Re: Wkoncu zakupilem Scandoubler

@Wojox, post #9

A4000 w big towerce nie przelicytują rozmiarem.
A rozlatujące się kanapki to plastikowe infinitywy, elboxy i gifty transport znoszą dobrze i się nie rozkładają same od wibracji.

Pozdrawiam
[#11] Re: Wkoncu zakupilem Scandoubler

@RadoslawF, post #10

wydaje mi sie ze 3000 w T jest wieksza od 4000 T

[#12] Re: Wkoncu zakupilem Scandoubler

@RadoslawF, post #10

Infinitiv, zwłaszcza pierwsza wersja, to koszmar. Używanie A1200 w czymś takim to prawdziwa loteria, nigdy nie wiadomo kiedy się rozleci, a rozleci się na pewno. Nawet gdy jej nigdzie nie nosimy.
Za to Elboxy i Gifty to rzeczywiście solidne obudowy. Bez porównania do Infinitiva.
[#13] Re: Wkoncu zakupilem Scandoubler

@Blendor, post #11

Za to 3000D jest calkiem poreczna. No i ma scandubler. Jak masz przelotke do klawiatury to tylko mycha i obudowa w torbe i mozna sie latwo relokowac na "party"

[#14] Re: Wkoncu zakupilem Scandoubler

@Blendor, post #1

To bardzo dobry scanbdoubler. Gratuluję. OK

[#15] Re: Wkoncu zakupilem Scandoubler

@Deftronic/..., post #14

dzieki:) miedzy innymi pomogles mi w wyborze :) kolego deftronic a i na zagranicznych forach dobrze sie onim wypowiadaja i o nastepcy AGA II z flicker fixeerem

[#16] Re: Wkoncu zakupilem Scandoubler

@wali7, post #12

Mam tą obudowę Infinitiv i jakoś się nie boję... :)
Wiele zależy od tego jak i przez kogo była eksploatowana, moja przejechała całą Polskę via poczta średnio-dobrze zabezpieczona i jakoś się nie rozpadła, a i poprzedniemu właścicielowi udało się jej nie zepsuć przez x-lat, także straszysz waść ;)
Jeśli ktoś nie potrafi wkręcić śrubki żeby nie zerwać gwintu to na pewno nie jest buda dla niego, do ciągłego grzebania też się średnio nadaje... Elbox i Gift pewnie są solidniejsze i bardziej funkcjonalne, ale nie kupił bym tego, bo to brzydkie jest okrutnie, te obudowy przypominają tanie pecetowe budy z przed dekady jak dla mnie, ale to jest kwestia gustu i nie ma sensu się nad tym rozwodzić :)
Ja swojej w ogóle nie planowałem, bo chodziło głownie o apollo co to w niej siedziało, ale po pewnych modyfikacjach i "rewitalizacji" plastiku całkiem ją polubiłem i pewnie zostanie na dłużej :)

[#17] Re: Wkoncu zakupilem Scandoubler

@Kilos, post #16

No bo Elbox i Gift to przerobione pecetowe budy.
Możliwe że masz Infinitiva 2 - on był zdaje się solidniejszy trochę. Ja miałem do czynienia (a nawet wciąż mi się gdzieś poniewiera prawie kompletny) z pierwszym Infinitivem - naprawdę szajs.
[#18] Re: Wkoncu zakupilem Scandoubler

@wali7, post #17

No i Compserv Scandouber AGA wylądował w moim slocie video :) ,jakosc gierek super jak na podwajanie pal pikseloza znikoma obraz w grach rewelacja miales racje DEFTRONIC co do tego SC kawał porządnego sprzęta

[#19] Re: Wkoncu zakupilem Scandoubler

@Blendor, post #18

Spoko, drobiazg. Cieszę się, że pomogłem. OK

[#20] Re: Wkoncu zakupilem Scandoubler

@Deftronic/..., post #19

wrzuc jakies fotki

[#21] Re: Wkoncu zakupilem Scandoubler

@Blendor, post #18

To teraz wyobraź sobie że Indi AGA jest 5x lepsza. Bo jest.
[#22] Re: Wkoncu zakupilem Scandoubler

@stachu100, post #21

wiem staszko niestety nigdzie nie moglem dostac do a4000

[#23] Re: Wkoncu zakupilem Scandoubler

@Blendor, post #22

wrzuc jakies fotki

skiba fotek nie porobilem bo mi zdechl aparat ale filmik zdazylem nagrac chociaz scandoublera mozliwosci duzo tam nie pokazuje ale tak ogolem

http://www.youtube.com/watch?v=ZUBCHr04WHg

[#24] Re: Wkoncu zakupilem Scandoubler

@Blendor, post #22

lepsze to niż nic, ten też jest dobry! ;)

[#25] Re: Wkoncu zakupilem Scandoubler

@bombermax, post #24

wazne ze obsluguje AGA , jedyny minus to pion w 50hz to na pewno duzy minus w porownaniu z Indivision ale mam juz dwa monitory na oku ktore lapia od 48hz :) zaznacze LCD monitory niebawem nabede jeden z nich
zaznacze ze obraz jak na konwersje z PAL do VGA jest na tym podwajaczu naprawde rewelacyjny nie moge sie do niczego przyczepic ogolnie polecam

Ostatnia modyfikacja: 11.10.2011 20:16:15
[#26] Re: Wkoncu zakupilem Scandoubler

@stachu100, post #21

ale nie używa oryginalnego RAMDACa :(
złośliwi mogli by powiedzieć że obraz jest jak z UAE
a jeszcze złośliwsi mogli by powiedzieć że UAE obsługuje 100/120Hz

dlatego normalny scandoubler + jakieś CRT i masz klimat dawnych lat lepszy ok, racja w końcu 50Hz aż tak nie miga aby oczy wypływały odrazu. Dopiero po kilku godzinach grania wypływają
[#27] Re: Wkoncu zakupilem Scandoubler

@XoR, post #26

nie gram godzinami :) starcza mi zaliczenie misji w cannon fodder czy partyja w Slam TILT ;) hehe to fakt z migotaniem nie jest tak zle w sumie tego w grach nie widac gorzej z bialym tlem

[#28] Re: Wkoncu zakupilem Scandoubler

@Blendor, post #25

Hej Blendor,

A możesz się podzielić wiedzą, jakie monitory LCD będą masz na myśli, które będą współpracowały z tym Scandoublerem?
[#29] Re: Wkoncu zakupilem Scandoubler

@Reborn, post #28

wszystkie te ktore lapia pion od 50hz
czyli
eizo flexscan 1721
1921
hp L1950 chyba 1750 tez trzeba luknac w specyfikacje te uzywane nie nowe

a nowe
to:
benq g2020hd wide
2220hd
2420hd
benq bl902m 4/3

Ostatnia aktualizacja: 17.10.2011 21:03:29 przez Blendor

Ostatnia aktualizacja: 17.10.2011 21:04:03 przez Blendor
[#30] Re: Wkoncu zakupilem Scandoubler

@Blendor, post #29

mam pytanie odnosnie jednej rzeczy a mianowicie
obraz z SC super , stabilny , i bardzo dobrej jakosci ale i wlasnie tu chcialbym sie zapytac wtajemniczonych posidaczy SC
zawsze po wlaczeniu zimnego komputera np jak wroce z pracy i uruchomieniu np gry w pal przez SC przez okolo 20-30 sek sa delikatne zaklocenia tak cos ala synchronizacja , obraz stabilizuje sie z okolo 30 sekund i juz jest wszystko ok mozna caly dzien grac i nawet nie drgnie
zjawisko wystepuje tylko na zimnym kompie czy to normalne ? w tym SC? czy cos zwalone?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem