[#1] ADF Sender Terminal gry wiszą
Witam,nie wiem o co chodzi,ale ilekroć nagrywam coś poprzez terminal to praktycznie zawsze gra w jakimś momencie wisi...przeważnie na ekranie tytułowym bądź zaraz po przejściu kilku pierwszych ekranów tzn,np po crack intro albo zaraz za oknem WB.

Dzieje się tak bez względu na to czy to dyskietki amigowe czy PC.

Dyskietek używam tylko sprawdzonych,zrobiłem eksperyment i ściągnąłem obraz dysku z kilku niezależnych źródeł i w innych wydaniach np,First Samurai...noż co bym nie zrobił to zawsze dziad się zwiesi.

Czy to możliwe żeby aż tak kolosalna ilość obrazów dysków które znajdują się w sieci była walnięta?

Gry wiszą zarówno na emulatorze jak i na żywej ami.Nie wiem jakim cudem udało mi się nagrać te kilka gier...

Ostatnia modyfikacja: 12.10.2011 00:33:31
[#2] Re: ADF Sender Terminal gry wiszą

@Dolby, post #1

Czy na pewno masz dobrze ustawione parametry odnośnie transmisji danych? Może się coś przestawiło? Jeśli nadal będzie nie ok to zrezygnujz z ADF Terminal i spróbuj innego programu.

[#3] Re: ADF Sender Terminal gry wiszą

@bombermax, post #2

No,właśnie wszystko mam ustawione tak jak było opisane na PPA...co prawda FDD mam od PC,ale na amidze i na emulatorze wiesza dokładnie w tym samym momencie.Na zagranicznych forach spotkałem się z tym problemem odnośnie kilkunastu gier,np First Samurai,Alien Breed czy Benefactor...

Czy możecie mi polecić inny,sprawdzony problem do transmisji ADF'ów??
[#4] Re: ADF Sender Terminal gry wiszą

@Dolby, post #3

Na Amiga Explorer także nagrywa z błędami...
[#5] Re: ADF Sender Terminal gry wiszą

@Dolby, post #4

Upewnij się że masz ustawione

po stronie PC:

- Bits per second 19200
- Data bits 8
- Parity None
- Stop bits 1
- Flow control hardware
- Packet size 4096

po stronie Amigi:

- Baud Rate 19200
- Buffer Size 4096
- Read bits 8
- Write bits 8
- Stop Bits 1
- Parity None
- HandShaking RTS/CTS

Upewnij się także czy masz dobrze zrobiony kabel nullmodem:
kabel

Błąd jest raczej ewidentnie z powodu błędnych ustawień programowych.

[#6] Re: ADF Sender Terminal gry wiszą

@bombermax, post #5

Ustawienie programowe mam identyczne,nullmodem mam poprawny (a jako że jestem wirtuozem lutownicy i zlutowałem takich kabli już ponad 600...) forma żartu,a tak na poważnie to sprawdzałem na wszytstkich możliwych null'owych kablach transferowych...i dalej to samo.
[#7] Re: ADF Sender Terminal gry wiszą

@Dolby, post #4

Na Amiga Explorer także nagrywa z błędami...

Mam tak samo, tyle że w moim przypadku to wina Win7. z xp czy w2k nagrywa bezproblemowo. Używam pełnego nullmodemu.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem