[#1] Symulator na dwóch playerów
Czy jest symulator (68030) na dwóch graczy? (chodzi mi o to, żeby ekran podzielił się na pół ).

[#2] re: Symulator na dwóch playerów

@Orson, post #1

ja jedynie pamietam ze w M1 Tank Platoon mozna bylo w 2 niezle pograc poniewaz sterowanie lufa odbywalo sie z myszki, a pojazdem joystickiem...
czy cos w tym rodzaju, w kazdym razie pamietam ze mozna bylo sie podzielic rolami i grac razem;)
[#3] Re: Symulator na dwóch playerów

@Orson, post #1

Setlers 2xmysz
Lotus i kilka innych wyścigów.
[#4] Re: Symulator na dwóch playerów

@Dariusz Pietrzak, post #3

Setlers 2xmysz

To jest dopiero symulator!
[#5] Re: Symulator na dwóch playerów

@mailman, post #4

no jak by na to popatrzec, to jest to symulacja osady ;P
nawet teren jest jak by w grafice 3d - wzniesienia...
[#6] Re: Symulator na dwóch playerów

@Orson, post #1

Settlers symulacja roku 2005 :D
Akurat 5 czesc na parcha wyszla w pelnym 3D.

[#7] Re: Symulator na dwóch playerów

@AmigaRuleZZZ, post #5

Wiem M1 Tank dzieli ekran na 2części - wirtualne.
[#8] Re: Symulator na dwóch playerów

@Dariusz Pietrzak, post #7

Nie dzieli ekranu, za to można połączyć dwie amigi kablem null modem i grać - F16 Falcon i Armour Geddon
[#9] Re: Symulator na dwóch playerów

@Orson, post #1

Pod pojeciem "symulator na 2 graczy" rozumiem coś w stylu spectrumowego ACE 2 lub TOPGUN, czyli pojedynku jeden na jednego.
Na Amidze jest conajmniej jeden program tego typu. Mam na myśli AIRCHASE (lub SKYCHASE nie pamietam dokładnie tytułu). Jest to bardzo stara gra i w sumie dość prymitywna (druciane wektory), ale od biedy można to nazwać symulatorem.

[#10] Re: Symulator na dwóch playerów

@PopoCop, post #9

Top Gear 2. lightowa gra
[#11] Re: Symulator na dwóch playerów

@PopoCop, post #9

Ja tylko grałem w symulator lotu (ekran podzielony na dwa) dla dwóch graczy na C64. Może to pójdzie na Amidze z 68030. Tytułu nie pamiętam.
[#12] Re: Symulator na dwóch playerów

@[S]oprano, post #10

jezeli Top Gear 2, to czemu nie Lotus 3?
osobiscie TG2 stawiam na drugim miejscu po L3.
grywalismy z kuzynami godzinami w wakacje;)
jak na razie zadna z nowszych samochodowek na Pc nie potrafi mnie tak wciagnac.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem