[#1] Flashback
HI.
Nie mam pojęcia co trzeba zrobić na poziomie LOUP ??? chodze tam i spowrotem i na na dół do automatu .... ale nie co dalej???
Może jakoś wskoczyć na góre??? ale jak???
Pozdrawia kajotte.
[#2] Re: Flashback

@Karol, post #1

Hmmm... Podpierając się http://home.student.uva.nl/michael.saltzherr/f/flashbck.htm domyślam się, że chodzi o drugi poziom. Pamiętam jak też miałem z tym problem. :) Idź na maksa w prawo. Wejdź na tę środkową "półkę". Idź znowu w prawo do oporu. Odwróć się plecami do ściany. I teraz ten trick - naciśnij klawisz od biegania i puknij joy’a w lewo. Zacznie biec. I teraz z tego co pamiętam to Conrad sam powinien wskoczyć na tę wyższą półkę. Mam nadzieje, że nic nie poknociłem, bo piszę z pamięci. BTW - świetna gra! :)

[#3] Re: Flashback

@Karol, post #1

Jak wejdziesz na półkę czy platformę zacznij biec od ściany w bok trzymając przycisk. Bohater powinien złapać się wyższej półki ;)

[#4] Re: Flashback

@grxmrx, post #3

O.k udało się....ale po ilu próbach!!!!
nie wiem czy twórcy gry przedstawili pełną klawiszologię bo naprawdę jest zagadkowa....
Wyjaśniam jak to ma być:
Na średniej półce :biec w kierunku najwyższej półki (nie musi być z samego końca) tak że:
1. Wcisnąć fire + odchylić joy'a w lewo.
2. Kiedy owy "zenek" zacznie biec odchylić joy'a do poziomu 0 (Brak jakiego kolwiek kierunku). Fire musi być ciągle wciśnięte.
Bohater na pewno powinien automatycznie( sam z siebie) złapać się wyższej półki. W dalszej części gry to zastosowanie się na pewno przyda.
Pozdrawia kajotte.
[#5] Re: Flashback

@kajotte, post #4

chłopie, a kto we flashbacka gra joyem?!
[#6] Re: Flashback

@KAM_, post #5

Joy jak najbardziej się nadaje! A jak!

[#7] Re: Flashback

@KAM_, post #5

kazdy? co w tym dziwnego? ja na joyu skonczylem kiedys tam. klawiatury w a600 uzywalem w tamtych czasach tylko w symulatorach. ;)
[#8] Re: Flashback

@Karol, post #1

Mam problem z 4 misją w poziomie loup to ta z elektrownią.
nie wiem co mam zrobić gdy tam dobiegnę???
[#9] Re: Flashback

@kajotte, post #8

ztcp trzeba baterie w reaktorze wymienic, czy jakos tak.
[#10] Re: Flashback

@KAM_, post #9

To to i ja wiem ale nie wiem co a raczej jak to zrobić???
[#11] Re: Flashback

@kajotte, post #10

W dokumentacji chyba jest cała klawiszologia

ENTER-em
[#12] Re: Flashback

@Karol, post #1

Żeby wykonać taki skok wystarczy:

zacząć biec ( w przypadku joya jest to kierunek + fire ) i bez puszczania przycisku fire "wyprostować" joya - Conrad będzie biegł dalej aż do napotkania jakiejkolwiek półki skalnej na którą po prostu wskoczy. Jest to tzw. długi skok i pamiętam że był opisywany w którejś z gazet z gierami - SecretService lub Gry Komputerowe.
[#13] Re: Flashback

@kempy, post #7

Masochizm.
[#14] Re: Flashback

@KAM_, post #13

Żaden masochizm, PRAWDZIWI AMIGOWCY ;) zawsze grali dżojem, dopiero kiedy specetowieli to zaczęli grać na klawiszach. :P Ja też ukończyłem tę grę dżojem, właściwie to jedna z niewielu gier które przeszedłem do końca, za miętki jezdem.

[#15] Re: Flashback

@Sylwester, post #14

Witam

PRAWDZIWI AMIGOWCY zawsze grali dżojem, dopiero kiedy specetowieli to zaczęli grać na klawiszach.

Według mnie to kwestia lenistwa programistów, zwyczajnie nie chciało
im się napisać porządnego przerwania PORTS i tyle. Zawsze łatwiej napisać procedure na joya :)

A propos jak wskoczyć na tą nieszczęsną półkę (sam też spędziłem sporo czasu nad tym). Zdaje się, że trzeba wcisnąć dwa razy do góry kursór (double click on crsr up :) ) jak bohater biegnie. Potrenuj troche gdzie jest miejsce to zauważysz, że bohater macha łapą podczas skoku.

Pozdrawiam

[#16] Re: Flashback

@Karol, post #1

Ja mam problem z poziomem o kodzie "GURT" (ziemia, Paradise Club). Otóż taxi zawozi mnie pod ten klub, umiem do niego wejść, problem jest z tym, że jest 2 drzwi, a klucza nie umiem znaleźć...
Czy mam jakąś trefną wersję gry czy jak?
[#17] Re: Flashback

@madman15, post #16

Być może źle pamiętam, ale te drzwi chyba trzeba rozbić ręką (zrobić nią zamach).

[#18] Re: Flashback

@mailman, post #17

Ano, konkretniej to okno nad drzwiami trzeba rozbić.
Machnięcie ręką wykonujemy poprzez zwykłe naciśnięcie [fire] lub [shift] jakbyśmy strzelali. Bohater sam zamachnie się i okno pęknie.

[#19] Re: Flashback

@5h00n4y, post #18

Ty pewnie piszesz o tym szklanym oknie - je rozbijam bez problemu, ręką lub pistoletem.
Problem jest później, w samym klubie - widzę klucz u góry, z jednej strony są też takie szklane drzwi (nie umiem tam windą ani niczym podjechać), z drugiej strony są drzwi na klucz...

Edit:
Już wiem co nie tak :) Nie zauważyłem że reflektor to też półka...

Ostatnia modyfikacja: 28.12.07 20:39
[#20] Re: Flashback

@KAM_, post #5

Joyem najlepiej się gra!

[#21] Re: Flashback

@KAM_, post #13

a jeden z glownych powodow dlaczego kupilem sobie znowu amige to wlasnie mozliwosc grania na prawidziwym joyu, bo na uae to jakos tak klimatu nie mialo...

[#22] Re: Flashback

@Banderas, post #21

Po co takie kombinacje z tym skokiem? Biegniesz ze shiftem, puszczasz biegnąc dalej i w odpowiednim momencie jeszcze raz wciskasz. Czyli kierunek+fire, puszczasz fire i jeszcze raz naciskasz. Wychodzi za każdym razem :)

Ostatnia modyfikacja: 08.01.08 10:55
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem