[#1] Drużyny do SWOS-a
Czy ktoś wie, gdzie można dostać aktualne składy do SWOS-a lub edytor drużyn do tej gry?

[#2] Re: Drużyny do SWOS-a

@Dawi, post #1

Edytory są na Aminecie. Aktualne drużyny ligi hiszpańskiej, chorwackiej można znaleźć też Aminecie (ktoś od czasu do czasu podsyła). Innych krajów nie ma. Ale możesz to zmienić :)
[#3] Re: Drużyny do SWOS-a

@mailman, post #2

Dziękuję za pomoc.

[#4] Re: Drużyny do SWOS-a

@Dawi, post #3

Wiem ze jest bardzo duzo uaktualnien skladow na pc. Wiem tez ze pliki maja taka sama nazwe jak amigowe, ale nie wiem czy dzialaja. Nie zaszkodzi sprobowac podmienic.

[#5] Re: Drużyny do SWOS-a

@Lorak, post #4

A gdzie mógłbym dostać pecetowe składy?

[#6] Re: Drużyny do SWOS-a

@Dawi, post #5

www.swos.prv.pl
Teraz chyba akurat cos tam modernizuja, ale mozna u nich za 15 zeta kupic plytke ze skladami taktykami itd. Najlepiej to napisz do autora tej stronki zeby przeslal ci jedna zmodernizowana druzyne np ligi hiszpanskiej i sprawdz czy dziala

[#7] Re: Drużyny do SWOS-a

@Lorak, post #6

Dzięki za pomoc.

[#8] Re: Drużyny do SWOS-a

@Dawi, post #1

Czy gracz ma jakiś wpływ na rozmieszczenie drużyn w grupach podczas rozgrywek turniejowych? Grając jaką drużyną z jakim przeciwnikiem i mając ustawiony jaki czas gry na boisku udawało się Wam strzelić jaką liczbę goli? Chodzi mi tu o Wasze strzeleckie rekordy. :)

[#9] Re: Drużyny do SWOS-a

@Dawi, post #8

Jaki jest mój strzelecki rekord? Hmm, nie pamiętam. To zależy z kim się gra. Do kilkunastu goli da się strzelić, ustawione 10min na połowe :). Chętnie bym sobie z kims popykał w SWOSa, ale jak zwykle nie ma z kim :(

[#10] Re: Drużyny do SWOS-a

@Korni, post #9

Chętni pewnie by się znaleźli, ale niestety chyba bardzo rzadko organizowane są "SWOS-owe turnieje." Właściwie byłoby to coś pięknego: "Mundial FIFA Niemcy 2006 SWOS"... :D
[#11] Re: Drużyny do SWOS-a

@Dawi, post #1

Mam ostatnio problem z tą grą. Kiedyś mogłem zapisywać swoją karierę jako menadżer klubu na twardym dysku. To samo tyczyło się, jeżeli chodziîo o skróty meczów czy jakiekolwiek rozgrywki, w których brało udział wiele zespołów. Natomiast jakiś czas temu, właściwie nawet nie wiem kiedy, kiedy chciałem zapisać jakąkolwiek z wyżej wymienionych sytuacji, gra prosiła mnie o włożenie dyskietki do stacji dysków. Jeżeli tego nie zrobiłem, gra się zawieszała, a jeżeli to zrobiłem, to gra również niestety się zawieszała tzn. tak jakby się zamrażała, bo dzięki temu, że używam do niej WHDLoad'a, mogłem z niej wyjść. Sytuacja powtarza się do dnia dzisiejszego. Czy ktoś z Was miał już takie kłopoty ze SWOS-em? Jak zaradzić temu problemowi? Czy wina leży po stronie gry, czy raczej po stronie WHDLoad'a? Proszę o pomoc.

Ostatnia modyfikacja: 17.07.06 15:01
[#12] Re: Drużyny do SWOS-a

@Korni, post #9

Ehh...tez bym chetnie pogral w SWOS. Moj rekord, to 23 -1 grajac 2 x 3 minuty, Realem Madryt z jakimis cieniasami w pucharze. W tym samym pucharze wygralem z Borussia Dortmund 10 -2

A w ogóle to grywaliśmy z kumplem całe kariery...kosmiczne wyniki były na porządku dziennym :D Oczywiscie od najnizszej ligi, bo inaczej by to sensu nie miało.

[#13] Re: Drużyny do SWOS-a

@Dawi, post #11

Ja widzę dwa rozwiązania:

1. używasz installera nie-WHDLoad (były takie i one zapisywały stan gry na dyskietkę mimo że gra chodziła z twardego) - może po prostu zwykłe przeoczenie

2. korzystasz ze starego slave, który np. nie obsługiwał takiej możliwości (choć nie przypominam sobie nic takiego).

Jeszcze coś mi się kojarzy, że może brakuje Ci pamięci na to, aby WHDLoad przerzucił dane na dysk (OSSwaps trochę potrzebują). Podczas zapisu danych na dysk WHDLoad musi się przełączać między "zmrożonym w tle systemem" a grą.
[#14] Re: Drużyny do SWOS-a

@GregLM, post #12

GregLM napisał(a):

>Ehh...tez bym chetnie pogral w SWOS. Moj rekord, to 23 -1 grajac 2 x 3 minuty, Realem Madryt z >jakimis cieniasami w pucharze. W tym samym pucharze wygralem z Borussia Dortmund 10 - 2

To niezły wynik, bo mnie to nawet ciężko do takiego dojść, jak gram 2 x 10 minut. Gratulacje! :)

[#15] Re: Drużyny do SWOS-a

@mailman, post #13

Problem ze zbyt małą ilością pamięci raczej bym wykluczył, ponieważ kłopot ze SWOS-em zaczął pojawiać się, kiedy powiększyłem sobie jej ilość. Może po prostu teraz jest jej za dużo... :)

[#16] Re: Drużyny do SWOS-a

@Dawi, post #15

Podaj trochę szczegółów odnośnie swojej konfiguracji.
[#17] Re: Drużyny do SWOS-a

@mailman, post #16

A1200, AmigaOS 3.1, 040/40 MHz, 64 MB FAST, wersja WHDLoad'a: 16.1

[#18] Re: Drużyny do SWOS-a

@Dawi, post #17

Blizzard czy Apollo?
[#19] Re: Drużyny do SWOS-a

@mailman, post #18

Apollo.
[#20] Re: Drużyny do SWOS-a

@Dawi, post #19

Z tym co ludziska piszą na forach, Apollo nie jest do końca kompatybilne z niektórymi funkcjami WHDLoad. Przynajmniej można tak wyczytać w wielu miejscach - http://eab.abime.net/showthread.php?t=17899. Wcześniej też miałeś Apollo i dokupiłeś tylko pamięć, czy też wymieniłeś całą kartę?
[#21] Re: Drużyny do SWOS-a

@mailman, post #20

Wcześniej miałem już Apollo i wymieniłem tylko pamięć. W zasadzie to może w nich tkwi problem (choć nie jestem tego pewien), bo po wymianie zauważyłem, że SWOS mi się zawiesza, tzn. da się z niego wyjść dzięki WHDLoad, ale grać się już nie da. Wygląda to zupełnie tak, jakby ktoś włączył pauzę, której nie da się wyłączyć...

[#22] Re: Drużyny do SWOS-a

@Dawi, post #11

Chyba znalazłem rozwiązanie swojego problemu. Otóż okazało się, że trzeba było po prostu użyć w grze opcji "Save Disk Filing" oraz podopcji "Format Save Disk" i tej drugiej - "Delete File" - jak się nie mylę. Do tego wszystkiego dodałem jeszcze "reinstalację" gry i myślę, że teraz wszystko będzie w miarę ok.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem