[#1] Stare lata
Witam wszystkich. Po wielu latach odkurzyłem stary dobry sprzęcik jakim jest Amiga 500. Kiedyś były to długie godziny grania :) niezapomne ich nigdy, ale to były szczeniackie lata. Wiele juz zapomniałem. Mam dlatego ogromna prośbę. Mógł by mi ktoś w łopatologiczny sposób wyjaśnić jak sie dokonuje save-ów na tym sprzęciku?

Będę niezmiernie wdzięczny.

pozdrawiam
[#2] Re: Stare lata

@Patterson, post #1

To chyba zależy od tego co chcesz "saveować".
[#3] Re: Stare lata

@mailman, post #2

Witam

ahha, No to kurcze widze wyzsza szkoła jazdy :D

Tak na szybko mam np. taką gierkę jaką jest "super frog" i ni diabła nie mam pojęcia jak sie tam zasaveować.

Pozdrawiam.
[#4] Re: Stare lata

@Patterson, post #3

eheh superfroga sie nie saveowalo :) w superfrogu po przejsciu levelu masz opcje collect i gamble .wybierajac gamble ,trafiasz na jednorekiego bandyte u ktorego musisz wygrac kod do poziomu :D
[#5] Re: Stare lata

@Patterson, post #1

No właśnie, jeśli chodzi o gry to nie wszystkie miały taką możliwość, w niektórych zapamiętanie stanu gry było rozwiązane kodami, a w niektórych nie było wcale takich możliwości - tyle o grach. Co do użytków to chyba bez komentarza (menu - save, zapisz etc - chyba jak wszędzie. :D

PS. Jeśli gra ma możliwość save, a grasz z dyskietek to nie zapomnij jej (dyskietki) odbezpieczyć, jeśli z hdd (na 500 chyba raczej nie, no może że, masz ją wypasioną z kontrolerem HDD) nie trzeba, ale to chyba jasne. :P
[#6] Re: Stare lata

@Kiv_Master, post #5

Witam

ahha, ja sie za bardzo nei znam na sprzęcie. Mam seryjną 500tke. Przelece katalog gier i jeśli będę miał z czymś problem, jakieś pytanko czy coś to pozwlę sobie szanownym userom pozawracać głowę. :)

Dziękuje za zainteresowanie problemem.

Do usłyszenia, idę pograć (ten sprzęt jest boski :D)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem