W ostatnich kilku dniach nastąpił nieomalże wysyp wszelkiego rodzaju pomysłów stworzenia nowych gier dla Amigi. Zaczęło się od szukania osób, które stworzą grę od podstaw, następnie zabrnęło do ograniczenia poszukiwań do grafików dla już istniejącego silnika do tworzenia gier, a teraz przyszła kolej na... ankiety dotyczące tego jakie gry lubią amigowcy i chcieliby, aby powstały. Czy z tego coś wyniknie? Czas pokaże. Ankiet wypełnić nie zaszkodzi. Są dwie 1, 2.
Dokładnie! Wypełniać ankiete ale już! Niech ktoś wie że warto! Ile można grać w Dune2 ? Dzisiaj nowa przygodówka PL w Amosie to by był też rarytas! Zamiast narzekać że Amos NoAga i NoSystem bo nie pójdzie na GFXcard ! Kiedy ostatnio coś powstało?
Dzisiaj nowa przygodówka PL w Amosie to by był też rarytas!
Dla mnie na przykład, jako posiadacza Pegasosa, to wcale nie byłby rarytas. Co najwyżej mógłbym sobie recenzję w PPA przeczytać. Nie to, że jakoś by mi było szkoda, ale robienie gier w Amosie to świadome zawężanie sobie i tak skromnej klienteli.
Tak tak, AMOS buuuu, ale jak gra ma mieć potencjał choć zbliżony do napisanych - czy to w całości czy częściowo - w AMOSie właśnie: Flight Of The Amazon Queen Genesia Short Grey, The
... to jestem za
A to, że kwestia zagubienia przez producentów potencjału, kreatywności czy też miodności, nie jest esencją tego tematu, pozwolę go sobie przemilczeć
Tfu, tfu, tfu.... Po stokroć tfu. Jesli ktoś ma zamiar pisać w Amosie, to niech te dzieła schowa potem do szuflady i tam je trzyma.
Dlaczego? Można zrobić fajną przygodówkę w Amosie :) lepsze to niż klon DynaBlaster który nie wniesie nic nowego, nawet jeśli będzie na ppc/g3/g4 + gfx to dalej będzie sie podkładać bomby, ot ulepszone ale to samo. A (nie zaczynaj zdania od "a") dobra przygodówka nawet tekstowa może wciągnąć jak diabli :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.