[#1] Ja sie uśmiecham...
do naszych wspaniałych kolegów programistów. Mianowicie jestem starym zajadłym graczem we FreeCiv`a. Ale cóż! Najnowsze wersje obejmują tylko i wyłącznie pecety, linuxy jakoweś oraz ostatnio jabłuszka. Czy była by szansa aby ktoś ze wspomnianych wcześniej kolegów pokusił się aby spróbować tą grę sprowadzić na nasze cud platformy. Sam używam Pegaza i dla mnie oczywiście to byłby priorytet... :D . Źródła są wolne. Może ktoś mnie poprze? Proszę o wypowiedzi.

[#2] Re: Ja sie uśmiecham...

@Pero, post #1

W zasadzie mozna by sprobowac wersje sdl-ową skompilować, tylko trzeba mieć trochę czasu, bo skoro jeszcze nie sportowali, to zwykle configure && make nie dziala....

[#3] Re: Ja sie uśmiecham...

@Pero, post #1

9 marca była akcja "Podaruj Kokosowi Pegaza, a ten będzie portować stuff z Linuksa". Odzew był zerowy. Następna okazja za rok.

Tak to najświeższy FC byłby już portowany na MOS-a.

[#4] Re: Ja sie uśmiecham...

@Kaczus, post #2

Aha! To znaczy i tak nie rozumiem :D., ale wyczuwam problemy!

[#5] Re: Ja sie uśmiecham...

@Kokos, post #3

Kokos! Żeby ja biznesmen był, to by TY nie tylko Peaza mniał tylko po to aby ja FreeCiv`a mniał! :D

[#6] Re: Ja sie uśmiecham...

@Pero, post #4

To może oznaczać, że trzeba wprowadzić jakieś modyfikacje, mogą one być trywialne, ale trzeba na to wpaść. Więc trzeba miec troche więcej czasu niż na wpisanie configure && make.

[#7] Re: Ja sie uśmiecham...

@Kokos, post #3

A weź Ty się pochwal najpierw jakimikolwiek portami wykonanymi przez siebie, co? ;)

[#8] Re: Ja sie uśmiecham...

@Kaczus, post #6

Teraz rozumiem! "Nie chce się" Sebastianowi Bauer`owi zrobić nowych wersji, mimo, że poprzednie porty zrobione przez niego pod MUI są rewelacyjne - interfejs bomba. Być może widzi większy problem, niż to było w poprzednich. A to cholernie wielka szkoda !!!

[#9] Re: Ja sie uśmiecham...

@MinisterQ, post #7

A myślisz, że Hello World na inne platformy to kto portował? SAME SIĘ PRZEPORTOWALY!? HA! ;]

A serio to masz rację. :] Naturalnie to był żarcik, ale.. Hm.. Daje sobie siusiaka skrócić, że gdybym dostał coś na czym działa MOS to podszedłbym do tematu.

[#10] Re: Ja sie uśmiecham...

@Kokos, post #3

Kokos! ale nie możesz prtować na Mosa - przeportuj na Amiga OS. Jak to będzie systemowe to pójdzie i na Mosie! No i co Ty Wodzu na to? pomysł

[#11] Re: Ja sie uśmiecham...

@Pero, post #10

No co Kokos! Podchodzisz do tematu?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem