[#1] Edytor do Benefactora w formacie ADF
Jako że mój edytor do Benefactora może zmieścić się na jednej dyskietce przygotowałem plik ADF z edytorem! Po za-bootowaniu dyskietki edytor uruchamia się automatycznie. Zatem użytkownicy WinUAE mogą łatwo skorzystać z mojego edytora poziomów.

Tu można ściągnąć edytor w formacie ADF (wymagania: Kickstart 3.0)

http://minniatian.republika.pl/Benefactor/Files/BME_ADF.lha

Niestety, nie zawiera instrukcji, ale użyte gadżety oraz listy obsługuje się całkiem intuicyjnie. Jednak tworzenie map jest trochę skomplikowane.

Niezbędna klawiszologia:

S - wybór ikony
T - kopiowanie bieżącej ikony
C - zmiana ekranu wyboru ikony

Ostatnia modyfikacja: 27.09.2008 11:40:20
[#2] Re: Edytor do Benefactora w formacie ADF

@Minniat, post #1

rozważ przepisanie edytora pod mui jesli możesz

[#3] Re: Edytor do Benefactora w formacie ADF

@Minniat, post #1

s:startup-sequence ... ?

[#4] Re: Edytor do Benefactora w formacie ADF

@Minniat, post #1

Ta wersja mojego edytora przyda się także użytkownikom gołej Amigi 1200 desktop bez twardego dysku. Wystarczy skopiować plik na Amigę (jedna dyskietka wystarczy), rozpakować do RAMu, wejść w posiadanie programu adf2disk, następnie włożyć pustą dyskietkę i wpisać w CLI:
1.> ADF2DISK RAM:BME.adf trackdisk.device 0 verify

I za-bootować z takiej dyskietki. Polecam jednak gorąco wersję twardo-dyskową. Nie ma to jednak jak prawdziwa Amiga - działa szybciej i wygodniej.

@rzookol

Niestety, ale na MUI się nie znam. Poza tym uważam, że gadtools.library spełnia swoje zadanie.

@Hareton

Mój edytor jest w pełni systemowy, zatem i dysk jest DOSowy.

Jeszcze nikt oprócz mnie i mailman'a nie stworzył map do Benefactora. Myślę, że wynika to ze skomplikowania edytora (trzeba wpisywać dużo liczb). Planuję on-line help!

Ostatnia modyfikacja: 28.09.2008 08:07:13
[#5] Re: Edytor do Benefactora w formacie ADF

@Minniat, post #4

Wiesz, testowałem edytor na E-UAE (nie mam żadnej Amigi w Toruniu) ... Ekran jest czarny, ma belkę (ale bez menu), w dolnej części mamy okienko z czterema buttonami. Po kliknięciu na któryś z nich, a czasem po kliknięciu gdziekolwiek, program wychodzi z siebie bez ostrzeżenia. Konfig E-UAE to A500 z KS 3.0.

[#6] Re: Edytor do Benefactora w formacie ADF

@Hareton, post #5

Spróbuj ustawić A1200 z KS 3.0. Po pokazaniu się ekranu edytora trzeba trochę poczekać by załadowały się pliki dodatkowe. Po załadowaniu pokazuje się okno gdzie edytuje się mapę.

Ostatnia modyfikacja: 28.09.2008 12:44:56
[#7] Re: Edytor do Benefactora w formacie ADF

@Minniat, post #4

"Niestety, ale na MUI się nie znam. Poza tym uważam, że gadtools.library spełnia swoje zadanie."

jezeli tym zadaniem jest utrudnianie pracy programiscie, to tak, spelnia swoje zadanie doskonale.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem