@PopoCop,
post #1
Gra działa, ale nie odtwarza ścieżek CD Audio chociaż podczas uruchamiania wyświetla się napis, że CDROM i CD tracks available.
Pytanie kontrolne: wiesz, że te ścieżki CD usłyszysz dopiero przy wetknięciu w CD-ROM słuchawek (no chyba, że masz bajer i wyjście dźwięku w inny sposób)?
Na płycie jest programik do preferencji ścieżek audio, ale po jego użyciu muzyki wciąż nie ma, a co gorsza napis przy starcie wskazuje, że CDROM-u i ścieżek audio brak (!). Na płycie jest jakiś pakiet ATAPI Plug'n'play, który rzekomo pomaga w sytuacji, gdy nie gra muzyka. Na razie go nie użyłem, bo trochę się boję, że narobi mi bałaganu w systemie tzn. wywali mi dotychczasowy CD filesystem i wstawi swój. Ktoś może wie, czy ten Plug'n'play coś zmienia/kasuje w systemie?
T-Zero musisz zainstalować najpierw na HD. Uruchamianie z płyty nic nie daje, bo ustawienia nie istnieją. Być może dlatego masz problemy.
Druga sprawa to instalacja gry na HDD. W pewnym momencie pojawia się ekranik z kilkoma opcjami instalacji (bodajże 4 typy instalacji).
Pięć ;)
Trzeba wybrać jedną z nich, ale nie mogę tego zrobić, bo napisy nie mieszczą się w okienku i nie widać pola do zaznaczenia (okienka instalatora nie da się powiększyć).
Jak w takim razie zainstalować grę na HDD?
W rozdzielczości 640x512 widać wszystkie pięć. Dają one możliwość instalacji gry w wariantach, w zależności od tego ile wolnego miejsca masz na dysku. Po wybraniu jednej z nich i przejściu przez proces instalacji należy odpalić skrypt "TO SETUP" i wpisać nazwę swojego sterownika CD i unit. Po zapisaniu ustawień wszystko powinno grać.