@asman,
post #11
Klucz mam oryginalny zarejestrowany na mnie. Objawy krok po kroku:
0. Klikam na ikonkę gry Cytadela.
1. Widzę okienko WHDLoad z informacja m.in. jakim klawiszem wyjść z gry i na kogo zarejestrowane jest WHDLoad.
2. Przez chwilę mignie czarny ekran.
3. Pokazuje się z powrotem WB i wtedy jest już mniej fastu.
4. WB działa bez problemu, pamięci fast jak na lekarstwo ~900kB, i jak uruchomię Scout to podaje właśnie obciążenie procka ~70% przez WHDLoad. Chip mam chyba wtedy coś kole 1.6MB.
Hmm teraz sobie przypominam, że mam takie cudo co maksymalizuje pamięć CHIP. W tej chwili nie pamiętam nazwy programu(uruchamia się w S-S). Może to powoduje te wszystkie problemy? Sprawdzę dzisiaj jak znajdę chwilę czasu.
Dodam może, że próbowałem odpalać Amigę z emulacją Oryginal(z boot menu) i wtedy to chyba wywala się ten sam komunikat co pisałem gdzieś w poście wyżej. Przy odpaleniu bez wchodzenia w boot menu, czyli best available, to objawy jak wyżej w punktach.
Inne gry z A500, hmmm, zastanawiam się co też odpalałem. Nie bardzo wiem co wymaga kicka 1.3. Muszę sprawdzić. Chyba Rick Dangerous biegał, ale wiem że w pewnym momencie to i on nie chciał. Muszę sprawdzić w domu. Wiem, że odpalały się mi gry:
http://hol.abime.net/4190
Sprawdzę jak będę w domu wieczorem.
Ostatnia modyfikacja: 01.02.2010 11:33:45