[#1] Cover CD ACS - szukam swojej gry
W zamierzchłych czasach wysłałem do ACS (Amiga Computer Studio) dyskietkę z moją grą (oczywiście w Amosie ;)) pod tytułem "Super Jack" (był to "symulator" jednorękiego bandyty). Gra miała się znaleźć na Cover CD ACS-u.

Niestety niedługo potem byłem zmuszony sprzedać swoją Amigę 1200 i nawet nie dowiedziałem się, czy gra się pojawiła w ACS.
Nie wiem nawet jaki to był rok (prawdopodobnie był to gdzieś okres 1996-98 ).

Zaginęła mi też dyskietka na której miałem tę grę oraz kilka innych (niedokończonych), więc jeżeli gra ukazała się na Cover CD, to byłbym rad zobaczyć moją produkcję po tylu latach :)

tak więc jak ktoś ma płyty ACS z tamtego okresu to byłbym wdzięczny za przejrzenie ich zawartości. :D

[#2] Re: Cover CD ACS - szukam swojej gry

@ntx, post #1

Rozumiem, ze nikt nie ma płyt Cover CD ACS :(

Udało mi sie namierzyć numer, do którego była najprawdopodobniej dołączona ta płyta - ACS 1/97, gra być może była w katalogu Czytelnicy Zone.

[#3] Re: Cover CD ACS - szukam swojej gry

@ntx, post #2

zaczekaj do jutra po południu bo już w łóżku leże
[#4] Re: Cover CD ACS - szukam swojej gry

@ntx, post #2

Mam tylko 9 płyt z ACS i nie znalazłem tam gry o takim tytule. ACS 1/97 nie mam, to może tam będzie ;)

[#5] Re: Cover CD ACS - szukam swojej gry

@ntx, post #2

Ja mam kilka, o ile tylko mój czytnik CD w powermacu zechce z nimi gadać, sprawdzę.

Niestety przegląd ujawnił kilka płytek z roku 2000, jedną z 1999 i jedną bez roku zatytułowaną "ACS Cover 2". Na tej ostatniej nie ma tej gry, pozostałych na razie nie przeszukiwałem.

Ostatnia modyfikacja: 04.01.2011 21:39:05
[#6] Re: Cover CD ACS - szukam swojej gry

@vegeta, post #3

no niestety również nie mam tego numeru
[#7] Re: Cover CD ACS - szukam swojej gry

@ntx, post #2

Szukam i szukam znaleźć nie mogę - czy aby na pewno w tym numerze było ?

Mam wszystkie numery, ale muszę wiedzieć w którym było - bo jakoś teraz brak czasu na szukanie i wertowanie płytek.

Ostatnia modyfikacja: 04.01.2011 21:31:15
[#8] Re: Cover CD ACS - szukam swojej gry

@ntx, post #2

Poprzedniego posta w ogóle nie zauważyłem.
Mam pierwszy numer ACS z 1997, czyli w ogóle pierwszy numer ACS na świecie.
CDCat nie znalazł słów kluczowych, czyli Super Jack i ntx.
Przeszukanie ręczne w Czytelnicy Zone też nic nie dało.

Przeszukanie wszystkich ACS, MACD, MA Cover i kilku innych płyt amigowych też nic nie dało: wpisałem z osobna ntx i Super Jack.

Wpisanie samego Jack, wświetliło milion plików/katalogów, głównie Bom Jack (pierona!).

Podaj więcej słów kluczowych, albo wyślę ci moje moduły do CDCata, to sobie sam poszukasz.
[#9] Re: Cover CD ACS - szukam swojej gry

@G. Kraszewski, post #5

"ACS Cover 2" - jest z 1997 roku.
[#10] Re: Cover CD ACS - szukam swojej gry

@ntx, post #1

Gra miała się znaleźć na Cover CD ACS-u

Miała? Czyli nie jesteś pewny, czy się w ogóle tam znalazła?

[#11] Re: Cover CD ACS - szukam swojej gry

@rafgc, post #10

No nie jest pewny. Macie jakiś kontakt z byłymi redaktorami ACS?

[#12] Re: Cover CD ACS - szukam swojej gry

@ntx, post #1

dzięki za odpowiedzi :)
Ja po prostu wysłałem dyskietkę do redakcji ACSu, bo planowali wydanie Cover CD i zachęcali do przysyłania swoich produkcji. Niestety w międzyczasie sprzedałem swoją Amigę :( Jak widać Cover CD wydali, ale gra chyba tam jednak nie trafiła :( :(

[#13] Re: Cover CD ACS - szukam swojej gry

@ntx, post #12

moje moduly tez nie wszystkie trafily ..raz nawet odwiedzilem redakcje na ul.Marsa mieli tam jeszcze jedna A2000

[#14] Re: Cover CD ACS - szukam swojej gry

@ntx, post #12

Przeszukałem wszystkie płytki jakie mam dostępne i nic nie ma :(
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem