[#1] VirtualGP - zwieszka
Mam oryginał gry "VirtualGP" i problem w tym, że nie mogę w nią zagrać. Ładuje się intro, potem pokazuje się menu. Wybieram "Single Race", wskazuję po jakim torze chcę się ścigać coś tam zaczyna się ładować z CD i gra zamiera.
Próbowałem różnych kombinacji, uruchamiałem grę z CD i z HDD, z WB i bez s-s, wersję lo-res i hi-res - efekt ten sam, czyli zwieszka po wyborze toru.
Wymagania minimalne gry spełniam: AGA, 68030/50Mhz, 32 MB Fast, CD x50.

Miał ktoś podobny problem? Pierwszy komentarz na Lemonie (lemonamiga.com) dotyczący "VirtualGP" wspomina o podobnym problemie...

[#2] Re: VirtualGP - zwieszka

@PopoCop, post #1

Też mam oryginał i pamiętam, że miałem ten sam problem. Udało mi się jednak z nim poradzić. Może jutro znajdę chwilę i obadam dokładnie sprawę.

[#3] Re: VirtualGP - zwieszka

@mailman, post #2

Będę wdzięczny za jakieś wskazówki.

[#4] Re: VirtualGP - zwieszka

@PopoCop, post #3

Sprawdź, czy masz przypisania do VGP_DATA. Jeżeli tak, to podejrzyj SnoopDOSem co się dzieje, że się wywala.

Mam wersję 1.0c.

[#5] Re: VirtualGP - zwieszka

@mailman, post #4

Mam przypisania do VGP_DATA.
Gra zacina się przy ładowaniu pliku VGP_DATA: Audio Video/choosetrack.afaf.
Sprawdziłem czy w tym pliku nie ma błędu na CD, ale jest OK, bo odczytuje się prawidłowo.

Próbowałem uruchamiać grę z inną wersją setpatch, ale nic to nie pomogło.

[#6] Re: VirtualGP - zwieszka

@PopoCop, post #5

Jaki jest rozmiar pliku wykonywalnego?

[#7] Re: VirtualGP - zwieszka

@mailman, post #6

Przypuszczam, że chodzi Ci o plik VGP - ma on długość 212344 bajty.

Może to ma znaczenie: grę zainstalowałem korzystając z installera na płycie. Na HDD przegrał on skrypt uruchamiający i trochę danych do jednego katalogu. Plik VGP został na CD.

Ostatnia modyfikacja: 08.05.2010 20:06:54
[#8] Re: VirtualGP - zwieszka

@PopoCop, post #7

Mój ma tyle samo. Grę odpalam po prostu z płyty. Nie robię żadnej instalacji. Oczywiście trzeba ją zrobić (minimalną), aby móc zapisywać stany, ale żeby grę odpalić nie jest to wymagane.

[#9] Re: VirtualGP - zwieszka

@mailman, post #8

W pierwszym poście wspominałeś, że kiedyś miałeś taki sam problem jak ja. Teraz gra Ci chodzi. Kombinowałeś coś, że to się zmieniło?

[#10] Re: VirtualGP - zwieszka

@PopoCop, post #9

No właśnie nie pamiętam. Sprawdzałem jednak to, o czym piszę w zeszłym tygodniu i po prostu gra rusza z płyty, ale podobny problem na pewno miałem. Poszukam jeszcze jakiegoś pliku konfiguracji na dysku.

[#11] Re: VirtualGP - zwieszka

@mailman, post #10

Udało mi się rozwiązać problem. Zdobyłem update do wersji 1.0d i gra działa jak trzeba :)

[#12] Re: VirtualGP - zwieszka

@PopoCop, post #11

No to vrooom! :} OK

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem