[#1] Uruchomienie gry bez s-s
witam,

Jak w temacie:) chciałbym uruchomić grę bez sekwencji startowej.
jakiego polecenia trzeba użyć?

pozdrawiam
[#2] Re: Uruchomienie gry bez s-s

@zyga997, post #1

To zależy jaką grę chcesz uruchomić, nie ma uniwersalnego polecenie "graj" ;)
Zazwyczaj wpisuje się nazwę pliku wykonywalnego gry...

[#3] Re: Uruchomienie gry bez s-s

@Shoonay, post #2

Chcę uruchomić prawo krwi wersja AGA. Bo niestety inaczej nie pójdzie(gra potrzebuje 2mb chip)
Ścieżka do gry DH3:PRAWO_KRWI/PrawoKrwi
[#4] Re: Uruchomienie gry bez s-s

@zyga997, post #3

Niestety nie mogę teraz sprawdzić jak się nazywa exek gry, ale pewno to będzie coś równie prostego - "PrawoKrwi", "PK"? ;)
Najlepiej najpierw załaduj WB, wejdź do katalogu gry, sprawdź skąd i co po kolei się uruchamia, i potem zresetuj, bootuj bez s-s i wpisz nazwę tego pliku lub skryptu (execute i nazwa skryptu).

A próbowałeś instalować FBlit w systemie? Ładuje on wszystkie dane do Fastu przez co więcej Chipu dla Ciebie, więc może gra pójdzie.

[#5] Re: Uruchomienie gry bez s-s

@zyga997, post #3

Zajrzałem na dyskietkę 4 prawa krwi w poszukiwaniu instalatora, ale zamiast niego znalazłem tam plik Install.readme, którego treść pozwolę sobie wkleić tu w całości...

Installer do gry jest na dysku trzecim!
Po instalacji w katalogu C: na dysku twardym znajduje sië plik Prawo, który naleűy uruchamiaę z CLI.

[#6] Re: Uruchomienie gry bez s-s

@APC74, post #5

Tak właśnie zrobiłem i już działa :) ale dzięki za pomoc:)

Mam jeszcze problem z grą Football Glory Indoor. Po skończonym meczu gra się wiesza i nie chce wyjść do menu.

Co może być powodem ?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem