[#1] No nie! Więcej Lemingów
Witam Was!

Od pewnego czasu mam Amigę A1200. Postanowiłem zagrać w moje ulubione gry, w które grałem na PC, jednak przy próbie uruchomienia Oh no! More Lemmings pojawił się pewien problem. Gdy wyświetlany jest napis i logo Psygnosis, pojawiają się poziome, jasne paski i zaczyna pracować napęd dyskietek. Po chwili paski znikają, lecz za jakieś 0.5 sekundy objawiają się na nowo i tak dookoła Wojtek . Natomiast, gdy pogrzebie się przy gnieździe PCMCIA (wyjmie lub włoży kartę) gra zawiesza się zupełnie. Wiecie może co zrobić? Może jakiś degrader, czy coś?

Z góry dziękuję za pomoc

[#2] Re: No nie! Więcej Lemingów

@Fulbert, post #1

Ta gra nie byla raczej przystosowana do a1200:)

Tego typu paski to pewnie copperlista. Rozwiazaniem jest wlasnie degrader lub tryb ECS bez cache.
W ostatecznosci jakis emulator.

Pczytaj na jej temat np. tutaj: http://www.lemonamiga.com/

[#3] Re: No nie! Więcej Lemingów

@Fulbert, post #1

mozna wgrac kick1.3 (szukaj w necie relokick) lub w bootmenu wlaczyc OCS i wylaczyc CACHE

Ostatnia modyfikacja: 21.08.2010 15:00:47
[#4] Re: No nie! Więcej Lemingów

@AmiChris, post #2

Dzięki Wam wielkie! Chodziło o CACHE (samego trybu ECS próbowałem wcześniej). OK

[#5] Re: No nie! Więcej Lemingów

@Fulbert, post #4

A jednak błąd. Ta metoda zadziałała tylko raz. Próbowałem też relokicku, ale zapisuje się on na dyskietce w formacie NDOS i przy uruchamianiu zgłasza błąd.

P.S.
Mimo wszystko dzięki wam udało mi się coś osiągnąć - uruchomiłem parę innych gier.

[#6] Re: No nie! Więcej Lemingów

@Fulbert, post #5

relokick na pewno jest dosowy, sprawdz z innego zrodla
[#7] Re: No nie! Więcej Lemingów

@Norbert, post #6

Tylko, że na WinUAE działa.
Faktycznie Norbert, miałeś racje.
Ale na Lemmsy to nie działa

Ostatnia modyfikacja: 21.08.2010 19:00:22

Ostatnia modyfikacja: 21.08.2010 19:10:59
[#8] Re: No nie! Więcej Lemingów

@Fulbert, post #7

Wysłałem Ci coś co się nazywa multiconfig kickstart 1.3. ewentualnie można zakupić jakiś przełącznik kickstartów.

[#9] Re: No nie! Więcej Lemingów

@rafgc, post #8

No niestety nic nie działa... A1200 nie jest stworzona do lemingów...

[#10] Re: No nie! Więcej Lemingów

@Fulbert, post #9

nie wierze....

wgraj Kick'a 1.3 na dysk, odpal go i nie ma bata muszą zadziałać!

[#11] Re: No nie! Więcej Lemingów

@Fulbert, post #9

Pamiętam że grałem na A1200 w lemingi, tylko nie pamiętam w które.

[#12] Re: No nie! Więcej Lemingów

@kjb, post #11

przy Amidze 600 na Kicku 2.04 nie chciały mi pójść i musiałem wgrywać 1.3 zawsze. Jutro odpale moją A1200 i sprawdzę temat - z ciekawości.

[#13] Re: No nie! Więcej Lemingów

@bombermax, post #10

Ale mimo to nie działa - jak Cache jest włączone to pojawiają się te dziwne paski, a jak wyłączone - nie pojawia się nic.

[#14] Re: No nie! Więcej Lemingów

@Fulbert, post #13

jesli wgrasz relokick to nie masz mozliwosci wylacznie CACHE.
Probowales odpalac gre na kick1.3 ?
[#15] Re: No nie! Więcej Lemingów

@Fulbert, post #1

A może twoja gra jest uszkodzona, sprawdzałeś na innej amidze? Dziwne, że na winuae działa. Masz pamięć fast?

Ostatnia modyfikacja: 22.08.2010 10:57:03
[#16] Re: No nie! Więcej Lemingów

@rafgc, post #15

1. Moja gra nie jest uszkodzona, gdyż raz zdołałem ją uruchomić.
2. W Relokicku (v. 1.41) jest możliwość wyłączenia cache (dyskietka zmienia kolor).

[#17] Re: No nie! Więcej Lemingów

@Fulbert, post #16

A stacja dysków oryginalna czy od PC? Amiga od C= czy ESCOM?

[#18] Re: No nie! Więcej Lemingów

@rafgc, post #17

Amiga od C=. Stacji nie jestem pewien, ale chyba PC (nie reaguje na oznaczenia dyskietek HD/DD).

[#19] Re: No nie! Więcej Lemingów

@Fulbert, post #18

O... Niespodzianka... Zwykłe Lemmingi działają... Nie ma ktoś może obrazu Oh no! More Lemmings jako dodatku, a nie osobnego programu?

[#20] Re: No nie! Więcej Lemingów

@Fulbert, post #19

U mnie Oh no more Lemmings włączają się normalnie. Amiga 1200 z kickiem 3.1, ESCOM'owa.

[#21] Re: No nie! Więcej Lemingów

@bombermax, post #20

Ja tego nie rozumiem. Na mejla dostałem obraz dyskietki, która powinna działać i pasuje on idealnie do tego, którego używam. Gra przestaje działać jak wyłącze Cache, a gdy tego nie zrobię pojawiają się paski. Ja tego nie rozumiem...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem