[#1] Najdroższa gra (teraz i wtedy)
Z jakimi najdroższymi grami spotkaliście się w przeszłości jak i obecnie?

Ja natrafiłem na francuskim eBay na grę Black Sect. Szczęśliwy nabywca wszedł w jej posiadanie za... 303,89 euro.

[#2] Re: Najdroższa gra (teraz i wtedy)

@mailman, post #1

podobne ceny osiaga radiant silvergun (399$) na sege saturn lub ikarugi w wersji na dreamcasta.
[#3] Re: Najdroższa gra (teraz i wtedy)

@mailman, post #1

A ja natrafiłem na Turricany zafoliowane, w pudełkach, też za coś koło tego (oczywiście każda część, a nie cała trylogia), a może i więcej :P Ale to było dawno i już ich nie ma :(

[#4] Re: Najdroższa gra (teraz i wtedy)

@mailman, post #1

Są perełki na jaguara, saturna czy dreamcasta np. gra na saturna panzer dragon saga dochodząca gdzieś do 700zł....
Ale to już kolekcjonerstwo. Pamiętam jednak jak droga swojego czasu była gra na Amigę Nightlong jak wyszła, to chyba było gdzieś z 350/400zł jak się nie mylę, warto zaznaczyć że to była jedna z droższych gier wogóle, ceny gier na inne platformy/konsole nie osiągały takich cen!

Ostatnia modyfikacja: 29.08.2010 23:13:45
[#5] Re: Najdroższa gra (teraz i wtedy)

@atarens, post #4

drogie tez sa gry na "domową" konsole Neo Geo AES
[#6] Re: Najdroższa gra (teraz i wtedy)

@mailman, post #1

Obecnie to będzie limitowana seria Gran Turismo 5 :)

[#7] Re: Najdroższa gra (teraz i wtedy)

@DRACOX, post #2

Nie sprecyzowałem dokładnie, ale chodziło mi raczej o gry amigowe...

[#8] Re: Najdroższa gra (teraz i wtedy)

@mailman, post #7

No to zapewne będzie jakiś port od Hyperionu - Quake 2, Shogo, albo coś od ClickBoom, chyba już unikaty jak Quake czy Capital Punishment

[#9] Re: Najdroższa gra (teraz i wtedy)

@cacodemon666, post #8

Bardziej chodziło mi o coś takiego, że jakąś zwykłą grę, jak np. taki Black Sect, ktoś sprzedaje za 300 euro i są nabywcy, którzy się o to biją.

Ja swojego amigowego Quake'a kupiłem na Allegro za 40 PLN. I było to chyba ze cztery lata temu, więc to żadne pieniądze (w porównaniu z kwotą 300 euro).

[#10] Re: Najdroższa gra (teraz i wtedy)

@mailman, post #9

No to jeśli chodzi o amigową grę, to Za Żelazną Bramą dałem kilka lat temu ok 70zł, ale za to za Aliens vs Predator na Atari Jaguar (wiem wiem to nie Amiga) to dałem ponad 200zł :))

[#11] Re: Najdroższa gra (teraz i wtedy)

@mailman, post #9

To chyba Loom CDTV i Indiana Jones and The Last Crusade CDTV. Z tego co pamiętam to około 300 USD czy Euro.
[#12] Re: Najdroższa gra (teraz i wtedy)

@Don_Adan, post #11

Najwięcej kasy za grę do Ami zapłaciłem bodajże za Rubicon - ok. 50 funtów.
Droga też była gra amerykańska wersja gry RPG Konami (tytuł wyleciał mi z głowy, był to prezent dla kumpla) - ok. 100 dolarów. Perihelion w wersji węgierskiej też na pewno był drogi, ale ile dokładnie kosztował to nie wiem bo dostałem w prezencie.

Najdroższą zaś grą jaką kupiłem jest pieknie wydane i utrzymane M.U.L.E. na małe Atari - bodajże coś ok. 200 dolarów (aż mi się głupio zrobiło i przestałem kupować gry :) ).

[#13] Re: Najdroższa gra (teraz i wtedy)

@Deftronic/..., post #12

Rubicon to IMHO jedna z gier wartych każdych pieniędzy, choć osobiście wolę wersję komodorowską. A co do RPG od Konami na Amigę - czy wiesz o czymś o czym ja nie wiem, choć wiem o wszystkich konwersjach z automatów i konsol? Postaraj się proszę przypomnieć sobie tytuł.

[#14] Re: Najdroższa gra (teraz i wtedy)

@cpt. Misumaru Tenchi, post #13

Kiedyś na Ebay widziałem ninja gaiden trilogy (snes) za chyba 5tyś w(PLN) nowa w PAL :D
[#15] Re: Najdroższa gra (teraz i wtedy)

@Vadeous, post #14

Najdrozsza - 31600 dolarow amerykanskich tzw. holy grail Atari 2600. Czyli Air Raid w wersji pudelkowej. Czlowiek, ktory to kupil jest wielkim fanem (wciaz aktywnym) tej konsolki - poza tym posiadal tzw. maly holy grail Atari 2600 czyli sam kartridz Air Raid-a (sprzedal go potem za cos ok. 1000-3000 dolarow amerykanskich)
[url]

http://gameolosophy.com/consoles/atari-2600-air-raid-sets-a-new-ebay-record/[url]
[#16] Re: Najdroższa gra (teraz i wtedy)

@ruberum_ignis, post #15

Pomylka - ta gra to druga najdrozsza w historii - pierwsza jest Stadium Events na nintendo
http://gry.onet.pl/2157535,,Sprzeda%C5%82_star%C4%85_gr%C4%99_z_Atari_2600_za_31_tysi%C4%99cy_dolar%C3%B3w,wiadomosc.html
sprzedana za 41300 dolarow amerykanskich, a kupiona za 29,90. Zas Air Raid szczesliwy pierwszy nabywca kupil za 10 dolarow. Tak przy okazji - jedynym prywatnym posiadaczem statku/lazika kosmicznego (nie liczac prywatnych samolotow kosmicznych od Virgin-a, ktore de facto sa wlasnoscia firmy) jest lord Ultima, czy jak go tam nazywali. Czlowiek, ktory stworzyl cala legendarna Ultime nabyl rosyjski lazik, bodajze marsjanski za kilka-kilkunastu tysiecy dolarow, na aukcji w latach 90.

Ostatnia modyfikacja: 04.09.2010 23:29:35
[#17] Re: Najdroższa gra (teraz i wtedy)

@ruberum_ignis, post #16

Chodzi ci zapewne o Lorda Britisha.

[#18] Re: Najdroższa gra (teraz i wtedy)

@ruberum_ignis, post #16

Odkopuje...
Stadium Events na NESa poszła za pół bańki zielonych...ehhh.

Ostatnia modyfikacja: 03.03.2011 19:16:43
[#19] Re: Najdroższa gra (teraz i wtedy)

@cpt. Misumaru Tenchi, post #13

Będę u kumpla to spiszę tytuł - wiem że była to wersja amerykańska gry wydanej na Ami również w Europie.

Chyba ta ale jeszcze się upewnię:

http://hol.abime.net/2040

Lord British ma kasy jak lodu - ma wiele fantów związanych z Ultimą, które istnieją tylko w 1 egzemplarzu. Poza tym był jednym z tych, którzy płacili Rosjanom bodajże 20 milionów dolarów i lecieli w kosmos. Jakoś tak coś pamietam...

Ostatnia modyfikacja: 04.03.2011 19:57:19
[#20] Re: Najdroższa gra (teraz i wtedy)

@waldiamiga, post #18

A myślałem że widziałem już wszystko. Jak zwykle myliłem się.
[#21] Re: Najdroższa gra (teraz i wtedy)

@stachu100, post #20

to cos z naszego podworka

http://allegro.pl/sensible-world-of-soccer-amiga-kartonowy-box-i1494290984.html

[#22] Re: Najdroższa gra (teraz i wtedy)

@bacus10, post #21

Myslę, że jeszcze nie nadeszły czasy tak wysokich cen na amigowe zabytki!
[#23] Re: Najdroższa gra (teraz i wtedy)

@Deftronic/..., post #19

Ach, tylko opublikowana przez Konami, a nie zrobiona. To nieco zmienia postać rzeczy.

[#24] Re: Najdroższa gra (teraz i wtedy)

@mailman, post #1

http://allegro.pl/superfrog-box-amiga-cd32-cd-32-mega-unikat-i1530655461.html
[#25] Re: Najdroższa gra (teraz i wtedy)

@Dark_luke, post #24

nie z dyskietki? Andrzej, czy ty to widzisz? A cena faktycznie dowalona
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem