[#1] Poszukuję gier Science Fiction
Witam poszukuję gier Science Fiction na Amigę ,gatunek bez znaczenia
Gry które pamiętam i gramem to:
Alien Breed/1/2/3/3d/3d2
Another World
Flashback
Dreamweb
Dune1/2
Hired Guns
Innocent Until Caught
Perihelion The Prophecy
Space Hulk
Syndicate
UFO - Enemy Unknown
Universe
onEscapee (ponoć ma status Free?)
Z góry dzięki.
[#2] Re: Poszukuję gier Science Fiction

@Vadeous, post #1

Myślę, że dobrym pomysłem byłoby zamieszczenie ogłoszenia w dziale Giełda.

[#3] Re: Poszukuję gier Science Fiction

@grxmrx, post #2

@grxmrx miło z twojej strony ale chodziło mi o tytuły gier których nie znam ? Coś jak "Jakie znacie gry Sci-Fi Filmy" np: oo ja znam The Thing ;)
[#4] Re: Poszukuję gier Science Fiction

@Vadeous, post #3

Większość gier to SciFi.
Ale na pewno dodał bym do tego spisu Frontiera i jego poprzednika bodajże Elite a ze strategii poprzedniczki HistoryLine czyli Battle Isle.

Pozdrawiam
[#5] Re: Poszukuję gier Science Fiction

@Vadeous, post #3

The Thing = OK

A z gier strategicznych na pewno K240, Reunion, jeszcze można pokusić się o polski Exodus choć nie ma tam wiele sci-fi ;) w porównaniu z dwoma pierwszymi tytułami. Jeszcze Killing Cloud (by polubić tę grę trzeba nauczyć się w nią niestety dobrze grać), obie części B.A.T., Bloodnet czy Beneath a Steel Sky (mmmmm). Ze strategii jeszcze Supremacy, w który zagrywałem się na c64 dniami, jest tam trochę sci-fi. No i po części Dune (choć nie jest do końca rewelacyjny) i Dune II. Space Questy? ;) Nie wiem, może jeszcze Abuse, R-Type i jego następca (yea, yea), Jim Power - którego bardzo lubię - XAP8 czyli shoot'em up (jest spoko), Jest tego jeszcze sporo. Nemac IV, nie wiem czy wymieniłeś. A w Genetic Species ostatnio trochę zagrywam, ale mam problem w levelu, gdzie zbiera się piramidy zawierające dane - wszystkie zebrałem, wrzuciłem do komputera ale nie wiem nadal co dalej zrobić, jakieś pojemniki mam zniszczyć? Hmmm... HiltII jest w sumie bardzo fajne, choć czy to sci-fi? Podobnie Hired Guns... No Second Prize może nie jest sci-fi, ale wektorowa grafika sprawia taki efekt - no i to sterowanie jest genialne, wręcz cybernetyczne ;). Może jeszcze Roadkill, jest to bardzo dobra gra! O Syndicate nie wspomnę czy o świetnej grze Walker! Tyle przyszło mi do głowy na pierwszy shot ;). Acha, no Civilization - przecież jak już wszystko się wynajdzie - odkrywa się technologie przyszłości ;). Sci-fi jak znalazł :D.

[#6] Re: Poszukuję gier Science Fiction

@BagoZonde, post #5

dzięki :)
[#7] Re: Poszukuję gier Science Fiction

@Vadeous, post #1

Ja bym jeszcze dorzucił:
- Crazy Football, czadowa gra :)
- Universe to też czyste s-f
- Quake i sporo modów do Quake`a to s-f
- Descenty i Doomy wszelakie
- Eart 2140
- Napalm
- T-Zero
- Myst
- Nightlong
- Quake II
- Shogo
- Wipeout 2097
- Akira (dla fanów raczej)
- Alien target
- Alien3
- Olo Figtht
- Rise Of The Robots
- Moonbases
- Subwar 2050
- Microcosm
oraz niezapomniany Zdzisław - Bohater Galaktyki 3D

Zajrzyj na http://hol.abime.net/

[#8] Re: Poszukuję gier Science Fiction

@Torin, post #7

Universe ,właśnie długo tego szukałem :)
[#9] Re: Poszukuję gier Science Fiction

@Vadeous, post #8

http://allegro.pl/sw-universe-unikat-i1229674416.html

Nie reklamuje, nie znam sprzedawcy. Po prostu przeglądałem allegro i mi się przypomniał temat z forum.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem