[#1] Zapraszam do obejrzania...
... jak gry brykają na 060/64 z VoodooIII :) . http://www.youtube.com/watch?v=EhtO2HvrWsQ.

M.in. A10 Cuba w 640x480 i Gl Quake w 513x384 :)

[#2] Re: Zapraszam do obejrzania...

@twardy, post #1

Fajne. Wygląda, że gdyby nie AGA to mogłoby być lepiej. W sumie szkoda, że nie wyszedł moduł voodoo do picaso IV. Motorolka 68060 jak na lata 90 daje radę, a gdyby zamaist w karcie turbo była na płycie A1200/4000 ... to ? Hmm, już się nie dowiemy.

[#3] Re: Zapraszam do obejrzania...

@Ender, post #2

Ha! a gdyby tak cd32 miało 060 i akcelerację ? :) A gdyby wypalił projekt Hombre? A gdyby Escom nie upadł ? Można pomażyć ... :)

[#4] Re: Zapraszam do obejrzania...

@twardy, post #1

Fajne wideo i normalnie gry śmigają.

Przyczepię się jednak do jednego szczegółu. Ostatnio dużo rozmawiamy o wierze i religi, a widzę że na tapecie WB jest kapelka która jakby zapoczątkowała satanistyczny hard rock (metal). Pytanie zatem brzmi - w co wierzy cacodemon666? :P
[#5] Re: Zapraszam do obejrzania...

@twardy, post #1

Ładnie to śmiga. Mediator+Voodoo3 fajna sprawa. ;) BTW: Co to za muza w tle?

Już nie ważne, muza jest na końcu filmu. Nie dotrwałem do końca. :)

Ostatnia modyfikacja: 19.09.2010 12:14:00
[#6] Re: Zapraszam do obejrzania...

@twardy, post #1

Ciekawe, ale czemu spod emulatora Maca ? Nie masz Quake w amigowej wersji ? Albo innych gier amigowych ?
A odnośnie Quake to czy możesz spróbować uruchomić Quake i kiedy jest początek gry, gdzie widać 3 bramy, wciśnij tyldę i wpisze timerefresh i enter. Napisz ile FPS wyświetla w 640x480.

[#7] Re: Zapraszam do obejrzania...

@radzik, post #5

Jak na emulację Maca to nieźle śmiga, ale czy nie może pokazać potencjału tego tandemu w grach amigowych ?

[#8] Re: Zapraszam do obejrzania...

@cacodemon666, post #6

Quake nie chodzi pod emulatorem, tylko bezpośrednio na AOS3. Jest to wersja GL z wygładzaniem tekstur (dlatego tak fajnie wyglada). No i jak widać dzięki Voodoo gra śmiga na 060.
[#9] Re: Zapraszam do obejrzania...

@cacodemon666, post #7

ale czy nie może pokazać potencjału tego tandemu w grach amigowych ?

Stare, Amigowe gry 3D nie wykorzystują akceleracji 3D, więc nie ma co pokazywać.
[#10] Re: Zapraszam do obejrzania...

@Andrzej Drozd, post #9

Quake, Quake II, Wipeout 2097, Shogo, Heretic II, GLDOOM - o takie gry mi chodziło

[#11] Re: Zapraszam do obejrzania...

@cacodemon666, post #10

To nie są Amigowe gry, tylko porty z peceta. Aby je zaprezentować, potrzebny będzie PPC.
[#12] Re: Zapraszam do obejrzania...

@radzik, post #5

Muza - www.procez.pl - tak się składa że gram w tym zespole :)

[#13] Re: Zapraszam do obejrzania...

@twardy, post #12

Się mi bardzo podoba. :) Gratulacje. A1260+Voodoo3 też mi się podoba. ;)

[#14] Re: Zapraszam do obejrzania...

@Andrzej Drozd, post #4

Przyczepię się jednak do jednego szczegółu. Ostatnio dużo rozmawiamy o wierze i religi, a widzę że na tapecie WB jest kapelka która jakby zapoczątkowała satanistyczny hard rock (metal). Pytanie zatem brzmi - w co wierzy cacodemon666?

Hmm trochę offtopic ... napiszę tylko że mój pulpit nie ma nic wspólnego z jakąkolwiek wiarą i religią, ponieważ jako agnostyk ateista nie wyznaję żadnej religii - to po pierwsze. A po drugie Black Sabbath nie jest zespołem satanistycznym, mroczna otoczka wokół zespółu była wytworzona w głównej mierze przez wytwórnię płytową która chciała wzbudzić sensację. Owszem w tekstach tematem naczelnym jest ciemniejsza strona życia, ale chyba nie kazdy musi śpiewać o "sępach miłosci" i że "ona kochać chce" ? ? :)

Pozdrawiam i kończe offtopa, chciałem tylko wyjaśnić wątpliwości kolegi.

[#15] Re: Zapraszam do obejrzania...

@twardy, post #14

No ! To tak jak ja ! A Drozd się czepia i wypytuje

[#16] Re: Zapraszam do obejrzania...

@twardy, post #14

że mój pulpit

Ja od kilku lat mam na pulpicie okładkę z płyty "In The Name Of Blood" krakowskiej kapeli Virgin Snatch. Przy okazji polecam ta płytkę.

Wracając do Twojego Video - czemu nie zapuściłeś natywnego Duke Nukem 3D ino pod shapem ?

[#17] Re: Zapraszam do obejrzania...

@twardy, post #1

a mi sie podoba File master :))

[#18] Re: Zapraszam do obejrzania...

@HOŁDYS, post #17

Widziałem. ;) Hołdys może jako wielki fan FM zrobisz jakąś super konfigurację FM i uploadujsze gdzieś. Może wtedy się przekonam do FM.

[#19] Re: Zapraszam do obejrzania...

@twardy, post #12

Muza - www.procez.pl - tak się składa że gram w tym zespole

Fajnie. Ciężkie gitary i wokal selektywny, rockowo-grungowy. Dobrze że bez groulingu, ponieważ muza dotrze do szerszej publiczności rockowego grania (tej niemetalowej). :)

No, a ja tradycyjnie zapraszam na:
http://wyjscieawaryjnerybnik.mp3.wp.pl
www.wyjscieawaryjne.pl

Ja sam już nie wiem co my gramy, następne demo nagrania do korych się przymierzamy będą: jeden kawałek rockowy, kolejny celtycki, następny swing tradycyjny z domieszką ska, następny punkrockowy i jeszcze jeden typowe reggae/dub

Ahhh, jeszcze muszę dokończyć i oddać do miksu dwa kawałki z poprzedniej sesji, jeden reggae/ska-rock/punk i drugi ska po góralsku. :)
[#20] Re: Zapraszam do obejrzania...

@waldiamiga, post #16

Wracając do Twojego Video - czemu nie zapuściłeś natywnego Duke Nukem 3D ino pod shapem ?

Bo amigowy jest wolniejszy .... niestety port został delikatnie mówiąc niedokończony. Aż prosi się o wersje warp 3D.

[#21] Re: Zapraszam do obejrzania...

@Andrzej Drozd, post #11

To nie są Amigowe gry, tylko porty z peceta. Aby je zaprezentować, potrzebny będzie PPC.

Nie chcę wszczynać niepotrzebnych dyskusji, ale jeśli już to są konwersje (te akurat z PC) i są to w pełni AMIGOWE gry (pudełka, wszystkie pliki itp.), niektóre nawet znacznie wzbogacone w stosunku do pierwowzoru.
Takich konwersji w historii amigowych gier była cała masa i to z przeróżnych platform.
[#22] Re: Zapraszam do obejrzania...

@twardy, post #1

Gl Quake w tej samej rozdziałce (blitzQuake o ile dobrze pamiętam) na Blizardzie PPC 060/60 i BVision śmiga równie dobrze przynajmniej na oko.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem