[#1] Payback - konfiguracja CD Audio
Nie mogę zmusić Paybacka do odtwarzania ścieżek audio z CD. W menu konfiguracyjnym są dwa parametry Device i Unit number. Wpisuję odpowiednio CD0 i 1. Czy o to chodzi?

[#2] Re: Payback - konfiguracja CD Audio

@PopoCop, post #1

zalezy jak masz podpiety CDROM ..jesli jest jako slave to 1
jesli jako master na drugim porcie IDE to 0

[#3] Re: Payback - konfiguracja CD Audio

@PopoCop, post #1

W "device" wpisujesz np. scsi.device (jeśli masz fastatę) czy tam a1200_atapi.device (przykład). Unit - tak jak to masz na taśmie, czyli albo 1 (jeśli slave na wbudowanym IDE lub 1 kanał FastATA) albo 2/3 (2 kanał FastATA).
[#4] Re: Payback - konfiguracja CD Audio

@PopoCop, post #1

CD0: to nie jest device. Tak jak pisze madman, wpisz nazwę urządzenia, które u Ciebie obsługuje CD-ROM.

[#5] Re: Payback - konfiguracja CD Audio

@mailman, post #4

Używam AsimCDFS i CD obsługuje mi asim_atapi.device.
Próbowałem wpisywać to ostatnie, ale w menu konfiguracyjnym Paybacka nie można wpisać podkreślenia _.
Co z fantem począć?

[#6] Re: Payback - konfiguracja CD Audio

@PopoCop, post #5

Najprosciej bedzie zmienic nazwe devicea na np. AsimCDFS.device i wyedytowac mountliste w polu device na sterownik ze zmieniona nazwa. Proste prawda?
Pozdrawiam! :)

Ostatnia modyfikacja: 01.10.2010 21:56:21
[#7] Re: Payback - konfiguracja CD Audio

@Lokaty, post #6

Proste, ale nieskuteczne.
Rezultat to komunikat, że nie można "zamountować" napędu.

Właśnie znalazłem update do gry, który usuwa niemożność wpisania _, więc chyba będzie OK :)

Ostatnia modyfikacja: 04.10.2010 12:21:58
[#8] Re: Payback - konfiguracja CD Audio

@PopoCop, post #7

W takim razie, przychodza mi do glowy dwie mozliwosci:

1) Nalezy jeszcze wyedytowac ToolType ikony lub preferencje AsimCDFS (jezeli takie istnieja).

2) Istnieje ograniczenie filesystemu, ktore nie pozwala wprowadzac zadnych zmian w jakikolwiek element pakietu (co skutkuje barakiem mozliwosci zamontowania urzadzenia).

Dodam jeszcze od siebie, ze najlepszym CDFSem z jakim mialem do czynienia na klasiku i ktory chcialbym polecic to CacheCDFS (troche szybszy, ale gorszy w konfiguracji jest jedynie AllegroCDFS, ktory byl/jest rozprowadzany z kontrolerem FastATA i 4xEIDE).

PS

Wszystkie nowsze amigowe gierki z reguly byly updateowane. Zachecam do szukania i testowania takowych, zanim sie poruszy problem.

Pozdrawiam! :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem