[#1] Cd-Rom daje ciała! Co jest?
Mam kłopot z moim cd-romem. Prędkość 24x,marka LG. Od jakiegoś czasu mam kłopot z otwarciem cd. Muszę kilka razy ponaciskać przycisk otwarcia,aby ta klapa w końcu się otworzyła. Wcześniej tego skandalu nie było. Połączenia się prawidłowe. Młotkiem także w niego nie waliłem :) Miał ktoś coś podobnego?

[#2] Re: Cd-Rom daje ciała! Co jest?

@aMifan, post #1

Wymienić mikrostyk i sprawa załatwiona.
[#3] Re: Cd-Rom daje ciała! Co jest?

@Norbert, post #2

Że co? Można konkretniej prosić? Wiesz elektronikiem nie jestem :)

[#4] Re: Cd-Rom daje ciała! Co jest?

@aMifan, post #3

Po przyciskiem z CD-ROMu jest mikrostyk taki jak np. w myszy. Widocznie on szwankuje i trzeba go wymienić. Umiejętność posługiwania się lutownicą wymagana. Jak się boisz robić to sam poproś jakiegoś znajomego który choć trochę się zna na elektronice. :D

[#5] Re: Cd-Rom daje ciała! Co jest?

@spiryt, post #4

lub nowy cd-rom w lg często padają te mikrostyki.....
[#6] Re: Cd-Rom daje ciała! Co jest?

@Domik, post #5

dzy

[#7] Re: Cd-Rom daje ciała! Co jest?

@aMifan, post #1

skorzystaj z jakiegos programu do wysuwania szyflady(masa takich na aminecie), a najprosciej z mcp:)
[#8] Re: Cd-Rom daje ciała! Co jest?

@aMifan, post #1

Ja mam napęd LG i mam podobny problem z wysunięciem tacki napędu, umnie jest raczej problem w zazębianiu zębatek bo po zastosowaniu programowego wysuwania tacki efekt jest ten sam :)

[#9] Re: Cd-Rom daje ciała! Co jest?

@Krzysztof, post #8

Niektóre egzemplarze LG tak mają. Mojej siorce tak świruje 40x, kumplowi 32x. Problem leży w takiej jednej prowadnicy w środku napędu, którą przesuwa się taka dźwigienka blokująca wysunięcie tacki. Jak się to przesmaruje, to ze 2 miechy spokoju są. Poprostu ta część jest źle zaprojektowana. Doraźnym sposobem na to jest używanie spinacza biurowego do wysuwania tacy, gdy się zatnie. Jak już wysuniesz ją awaryjnie to znów dobrze działa, przez jakiś czas.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem