[#1] Krótka historia Mortal Kombat
Wato wykopac :)

http://www.wykop.pl/link/509677/kompletna-historia-sagi-mortal-kombat-w-jednym-miejscu/

[#2] Re: Krótka historia Mortal Kombat

@Hellena, post #1

Bardzo fajny artykuł. Pod wieloma słowami mogę się spokojnie podpisać. MK się skończył po trójce. Później to już popłuczyny. Midway próbuje wyjść obronną ręką, ale czy się uda...

[#3] Re: Krótka historia Mortal Kombat

@mailman, post #2

W każdym salonie gier istniał automat z Mortalem, w każdym domu były dyskietki na Amigę z czarnym smokiem na czerwonym tle

buha ha ha chyba napisanym dlugopisem :)) kto tam mial orginal w 90' latach

[#4] Re: Krótka historia Mortal Kombat

@HOŁDYS, post #3

Ja miałem część 1 i 2, potem kupiłem Rise of the Robots i polskie bijatyki Taekwondo Master i Super Taekwondo Master - wszystkie oryginały.

Jak ktoś chciał to kupował oryginały nie tylko się żyło na piratach i giełdach.
Fakt tanie nie były - ale jak było stać kogoś na Amigę 1200 za kupę milionów to grę tez można było kupić bez problemu.
[#5] Re: Krótka historia Mortal Kombat

@(V)(I)mothe(P), post #4

nawet dostepnosc orginalnych gier byla ograniczona ..
o cenie juz nie wspomne..
obecnie mam naprawde spora kolekcje orginalnych BOXow na Amige
ale w latach 90 gdy bylem biednym studencina nie bylo to realne

Ostatnia modyfikacja: 03.12.2010 11:22:22
[#6] Re: Krótka historia Mortal Kombat

@HOŁDYS, post #5

Owszem - trzeba było sprowadzać - lub mieć kogoś w UK.

Trzeba było zawsze oszczędzać i nie wydawać na głupoty a potem się leciało na pocztę odebrać paczkę i tyle radochy ;P i nocy nie przespanych ;P
[#7] Re: Krótka historia Mortal Kombat

@HOŁDYS, post #5

Ja tam zbieralem oryginaly od malca kupujac tylko od czasu do czasu. Ale moi znajomi czesto "zbierali" wszystkie nowe gry ktore wychodzily tlumaczac sie ze nie stac ich na wszystkie na raz. Ja majac CD32 w 93 roku bylem zdany tylko na gry z drugiej reki bo koledzy z nagrywarkami spiewali sobie 20-30 zl za nagranie 1 szt plyty :) Jak sobie pomysle to az mnie smiech strzela ale pamietam jeszcze jak kupywalem CDRy po 15 zl za szt.

Najwiekszym rozczarowaniem dla mnie bylo ominiecie Cd32 jako platformy na ktora ukazal sie MKI i MKII, w skutek czego zetknalem sie ze seria dopiero na snesie za sprawa 3 czesci. Ale w przypadku wersji konsolowej widac bylo okrojenie gry z pewnych istotnych graficznych rzeczy. Pomiedzy 3 a U3, pojawilo sie kilka postaci wiecej ale zniknelo tez kilka aren. Mysle ze wersja kompaktowa CD32 rozwiazala by calkowicie z tym problem a konsola miala potencial zeby to pociagnac.

[#8] Re: Krótka historia Mortal Kombat

@Hellena, post #1

Co to za muza w pierwszym filmiku ?

[#9] Re: Krótka historia Mortal Kombat

@HOŁDYS, post #5

Na legalu przegrywałem gry w sklepie komputerowym w latach 90.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem