[#1] Poszukuję gry.
Dawno temu grałem na amidze 600. Ostatnio naszła mnie ochota znów popykać w stare klasyki. Zainstalowałem winuae, większości gier pamiętam tytuły. Dzięki dobrodziejstwu symulatora i możliwości zapisu stanu gry w końcu jest możliwe dokończenie tych gier, które na poczciwej amisi było nie lada wyczynem :PP Często niemożliwym :))

Ale do rzeczy, poszukuję gry platformowej/przygodowej, jedyne co pamiętam z niej to to że chodziło się małą dziewczynką/księżniczka, być może tylko mi się tak wydawało ze była to "ona" ale co charakterystyczne często wchodziło się do takich dużych drzwi, w nich był albo jakiś sklep, albo pomieszczenie z jakimś potworem/bossem którego trzeba było pokonać. Za każdym razem gdy wchodziło się do tych drzwi słychać było charakterystyczne pukanie do nich. Co ważne wejście inicjowało się klawiszem "spacja".

Z góry wielkie dzięki za pomoc :)
[#2] Re: Poszukuję gry.

@koval, post #1

[#3] Re: Poszukuję gry.

@Shoonay, post #2

Raczej nic innego. Ale osobiście polecałbym oryginał na MAME albo zgoła o wiele lepszą konwersję na C=64. Amigowa miała może wierniejszą automatowi grafikę, ale była taka cokolwiek sztywnawa.

[#4] Re: Poszukuję gry.

@cpt. Misumaru Tenchi, post #3

Dokładnie! Wielkie dzięki za pomoc :))
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem