[#1] SZUKAM :)
Panie i Panowie czy ktoś powie mi gdie mogę kupić/znaleźć, a może ktoś z Was ma i mi odstąpi kopie lub odsprzeda oryginał takie cudeńka:

Foundation
Descent FreeSpace
Doom 2
Exodus

i inne HighEndowe gry na Ami.

Bardzo proszę o pomoc :)

[#2] Re: SZUKAM :)

@Mleko, post #1

Descent FreeSpace
Doom 2

nigdy nie zostaly wydane komercyjnie na amige
musisz szukac od pececiazy i zastosowac engine amigowy Adescent.DoomAtack itp

[#3] Re: SZUKAM :)

@Mleko, post #1

- Foundation Gold możesz kupić tu: http://www.vesalia.de/e_foundationgold.htm
- ADoom który leży na Aminecie możesz wykorzystać do uruchomienia Doom II (trzeba mieć pliki WAD od niego - możesz wziąć z wersji PC).
- Exodus jest do kupienia tu: http://amigakit.leamancomputing.com/catalog/product_info.php?products_id=358

[#4] Re: SZUKAM :)

@strim, post #3

Propo dooma z aminetu, pobrałem go ostatnio i nie mogę uruchomić,w oknie, które pojawia się przed uruchomieniem gry pojawia się błąd:

W_Init: Init WADfiles
Error: W_InitFiles: no files found

Kąbinował troszkę z plikami WAD ale nic to nie dało, znając życie coś źle zrobiłem.

Zaznacze że gra została pobrana z aminetu do pliku x, rozpakowana do y i tyle.

Natomiast jesli chodzi o wersje PC doom2 - to podmieniam w doomie z aminetu pliki wad i gra powinna chodzić ?

A Descent ? Narazie mam tylko demo z aminetu ?

Ostatnia modyfikacja: 30.12.2010 22:56:32
[#5] Re: SZUKAM :)

@Mleko, post #4

Co do ADoom'a to przeczytaj dokumentację - wystarczy wrzucić pliki WAD z Doom II w wersji PC i śmiga. Ten komunikat świadczy o tym, że nie wrzuciłeś ich gdzie trzeba lub/i nie czytałeś dokumentacji.

A Descent nie wiem, nigdy w niego nie grałem ;).

Ostatnia modyfikacja: 30.12.2010 23:04:35
[#6] Re: SZUKAM :)

@strim, post #5

A jest jeszcze Foundation na AmigaFuture, kiedyś na ppa było coś w aktualnościach ale teraz sprawdzam i nic nie widze ?

[#7] Re: SZUKAM :)

@Mleko, post #6

Znalazłem foundation :)

[#8] Re: SZUKAM :)

@Mleko, post #1

Exodus

Grę można jeszcze kupić bezpośrednio u autorów, wysyłając
zamówienie na ten adres: slandsales@go2.pl
Cena gry wynosi 30 zł plus koszt wysyłki.

http://www.aksonsoft.republika.pl/Akson/Exodus.html

[#9] Re: SZUKAM :)

@HOŁDYS, post #2

descent freespace jest jak najbardziej komercyjny i zostal wydany przez Hyperion na amigi 68k/ppc+gfx. Poszmerglalo Ci sie z Descent 1 i 2

[#10] Re: SZUKAM :)

@reactor, post #8

Autorzy już raczej nie mają. Ostatnie egzemplarze przesłali redakcji PPA, które zostały ofiarowane w konkursie w pierwszym numerze drukowanego PPA.

[#11] Re: SZUKAM :)

@Mleko, post #7

Coś nie mogę się zalogować na AmigaFuture, zarejestrowałem się ale nie idzie się zalogować.Cały czas pojawia się komunikat, że hasło jest niepoprawne :( Rejestracje poprawiałem już dwa razy.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem