[#1] dune i syndicate pod wb
mam pytanie na forum amiga jest temat z grą syndicate i dune pod wb czy jest ta gra wersji z installerem i dzialajaca pod gfx na wb39 ?

temat dotyczy tam akurat problemow dyskowych ale wlasnie z tymi grami
pod wb

[#2] Re: dune i syndicate pod wb

@Blendor, post #1

obie gry nie dzialaja na gfx, chyba ze whdload+mediator+gfx+tunertv.
[#3] Re: dune i syndicate pod wb

@Blendor, post #1

to są stare gry więc raczej nie zadziałają w innej rozdziałce niż klasyczny lowres i 32 kolorach a tym bardzie na GFX.

instalują się z dyskietek klasycznie jak większość gier przeznaczonych do instalacji na hdd i pracy pod workbemchem

dune jedynka dodatkowo wymaga zmiany trybu graficznego na ECS bo na Agacie po uruchomieniu jest kaszana.

[#4] Re: dune i syndicate pod wb

@damianx, post #3

dzieki za odpowiedz

[#5] Re: dune i syndicate pod wb

@damianx, post #3

Zdaje się że uruchomienie gry przez KillAGA lub NoAGA pomaga.

[#6] Re: dune i syndicate pod wb

@Shoonay, post #5

wystarczy wlaczyc emulacjie kosci OCS w Boot Menu A1200 to rozwiazywalo problem u mnie

[#7] Re: dune i syndicate pod wb

@Shoonay, post #5

Dokładnie. "Galimatias" głównie pojawia sie wtedy, gdy gierki startujemy w WB który pracuje w innych trybach niż PAL (ja używam Super72 w 800x600, a kiedyś Multiscan). Wszystko załatwia KillAGA i NoAGA. Wystarczy zrobić sobie w cedzie taką linijkę:

NoAGA gra

I dorobić ikonkę oraz w tooltype wpisać c:execute. (ikonkę umieszczamy w katalogu z grą).

To działa w 99% przypadkach starych gier dla OCS/ECS.

Ja jednak spotkałem się z takim przypadkiem, galimatiasem także w Slam Tilt w wersji HD.

Wszystko rozwiązuje WHDLoad. To jedyne stuprocentowe lekarstwo i zawsze można wrócić do systemu bez resetowania Amigi. :)
[#8] Re: dune i syndicate pod wb

@Blendor, post #1

Nie wiem jak z Dune. Dune 2 byla promowalna ale karta gfx to juz za duzo chyba dla tej starenkiej gry.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem