[#1] SuperBundle i przegladarki
Szkoda, ze SuperBundle mozna od jakiegos czasu sciagac tylko przez www a nie ftp jak dawniej. No ale trudno - dobrze, ze jest. Mam z tym jednak (jak zwykle) maly problem. Nie moge sie dostac na SuperBundle (nie kuma mojego logina i hasla) z IBrowse 2.3 i AWeba na Pegasosie (dialog+modem) oraz z Internet Exlorera i Netscape 7.01 na MacOS9 (neostrada). TYLKO z Voyagera sie daje tam wejsc i cos sciagac. Co to moze byc? Voyagera prawie nienawidze ;) a musze go do tego celu uzywac. Ktos sciagal cos z SuperBunde czyms innym niz (bleee) Voyagerem?
[#2] Re: SuperBundle i przegladarki

@MDW, post #1

Voyager ma SSL i dlatego.... ja na IE nie moge sobie przysłać hasła to Superbundle musiałem Voyagera w domu odpalać.
[#3] Re: SuperBundle i przegladarki

@Brodek, post #2

Miałem to samo do dziś nie mam hasła. Czyli ta stronka jest "Voyager only"???
[#4] Re: SuperBundle i przegladarki

@Tomek, post #3

Hehehehe, chyba. :D

Ktos angielskojezyczny moglby zapodac takie pytanie na liste "beta2". Tam odpowiedz od osob kompetentnych sie dostanie na 100%. Ja niestety po angielsku to tylko "hello" do sluchawki umiem. ;)
[#5] Re: SuperBundle i przegladarki

@MDW, post #4

Zapodałem zapytanie do support@pegasosppc.com ale chyba mój inglisz też nie był zbyt dobry, bo odpowiedzi nie uświadczyłem :(
[#6] Re: SuperBundle i przegladarki

@Tomek, post #5

Na pewno da sie zrozumiec. Pewnie trzeba poczekac...
[#7] Re: SuperBundle i przegladarki

@Brodek, post #2

Dziwne...u mnie Ibrowse ma SSL. Pakiet AmiSSL mozna sciagnac ze strony IBrowse http://www.ibrowse-dev.net/ i oczywiscie trzeba go zainstalowac (najlepiej installerem). Chyba ze to jakas nowa generacja SSL ala Voyager :)
IE tez nie dziala? To moze Opera?
[#8] Re: SuperBundle i przegladarki

@Andrzej Drozd, post #7

Na Operze też nie działa, Olo(GGUA) dla mnie sprawdzał pod Mozzilla to samo. Voyager pod MOS ma SSL w sobie, ja tam nie pamiętam czy stary miał SSL w sobie czy nie.
[#9] Re: SuperBundle i przegladarki

@MDW, post #1

Swoją drogą to ciekawi mnie z czego wynika takie ograniczenie dostępu do Superbundle. Czyż Pegasos nie jest jedyną platformą na której można te cuda odpalić (bo chyba MOS 0.x na classicu nie jest zagrożeniem dla Genesi)?
Czy będzie miał z niego pożytek użytkownik Windows, jeśli sobie nawet je ściągnie?
A może polski dystrybutor uruchomiłby sprzedaż SB na CD dla swoich klientów?
[#10] Re: SuperBundle i przegladarki

@Tomek, post #9

Chyba, że polski dystrybutor uruchomi FTP na stronie pegasos.pl... :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem