[#1] Quake
QII i HereticII mają dźwiek a QuakeI nie ma. Dlaczego? Używam portu GLQuake. Ma ktoś jakieś pomysły?
[#2] Re: Quake

@Arbuz, post #1

Oczywiście chodzi o Pegaza II. Na Ami nie miałem tego problemu.
Pozdrawiam
[#3] Re: Quake

@Arbuz, post #1

Strzelam: port nie uzywa AHI i dlatego pod MOSem nie ma dzwieku.
[#4] Re: Quake

@Arbuz, post #1

masz szczescie ze dziala ci glquake wos'owy;) o ile pamietam to zeby wlaczyc dzwiek przez ahi ptrzeba podac parametr -ahi.

ps. jezeli chcesz sie pobawic, to ja kiedys zrobilem 2 porty quake'a pod mos'a. jeden (glquake) to port z oryginalnych zrodel, drugi (blitzquake) to port blitzquake'a minigl'owego. obydwa dzialaja z tinygl.library ktora jest w mosie 1.4. jezeli bedziesz mial proglemy to proponuje mniejszyc rozdzielczosz akranu workbencha i zmienic na 16bit (bug w sterowniku ktory hest w 1.4). niektorym wywala sie tez jak jest wlaczony miami.

1: http://wozniak_m.w.interia.pl/glquake.lha
2: http://wozniak_m.w.interia.pl/blitzquake.lha

do blitzquake'a dokumentacja jest w oryginale (na aminecie). proponuje zassac tez litfiles (aminet).

[#5] Re: Quake

@Michal 'kiero' Wozniak, post #4

Ja używam BlitzQuake zrobionego przez kiero i chodzi ślicznie . Dźwięk jest, lightmapy robią klimat, a na wieszanie się przy Miami wystarczy podać prz wywołaniu -noudp.

[#6] Re: Quake

@Michal 'kiero' Wozniak, post #4

nie ma dżwieku nadal.A linki nie idą
[#7] Re: Quake

@Arbuz, post #6

Nie moja wina. Linki mi dzialaja bez problemow.
[#8] Re: Quake

@Michal 'kiero' Wozniak, post #7

Linki nie działają jeśli w IBrowse zaznaczy się by rozróżniał wielkość lister/znaków (case sensitive). Problemem jest podkreślenie zamiast myślnika. Z myślnikiem bądź jak kto woli minusem linki działają.

[#9] Re: Quake

@grxmrx, post #8

Dzieki. Bede pamietal.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem