[#1] Gupi MorphOS
Zainstalowałem MOS-a PUP żeby zrobić wrażenie na tych "telewizorach", co tam kiedyś u mnie byli. No i znowu to samo: po powrocie do OS3.9 pojawiły się problemy z odczytem niektórych plików a MovieShop nie chce od tamtej pory poprawnie zgrywać animacji z dźwiękiem. Miałem tak już raz, po pierwszej instalacji MOS-a na mojej A4000, i skończyło się formatowaniem wszystkich partycji. Tym razem bardzo tego nie chcę. Czy istnieje program do "naprawy" partycji większej, niż 2GB leżącej powyżej granicy 4GB?

Druga rzecz - jak oduczyć MOS-a robienia takiej ściemy?

Pozdrawiam, z góry dziękuję za rady.
[#2] Re: Gupi MorphOS

@Daclaw, post #1

a partycje masz w FAT czy NTFS ;)

Czy istnieje program do "naprawy" partycji większej, niż 2GB leżącej powyżej granicy 4GB?

PFSDoctor i SFSDoctor.

[#3] Re: Gupi MorphOS

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #2

Partycje mam w klasycznym FastFileSystemie...
[#4] Re: Gupi MorphOS

@Daclaw, post #3

MOS raczej powinien pracowac pod SFS. U mnie na FFS nie startuje.

A tak po zatym zauwazylem pewien problem z MOSem PUP. Byc moze zwiazane jest to z wersja filesystemu. Gdy przechodze z MOSa bezposrednio na WB, zaraz po zwyklym resecie, czasami dostaje "request" zwiazany z bledem jakichs blokow. Tak wiec od tamtej pory robie zimny reset. Tak czy inaczej gdzies jest, jakis blad.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem