[#1] Ambient i MUI
Witam
Skąd można pociągnąć najnowsze aktualizacje Ambieta i MUI (A może nie są juz rozwijane )? Bo na www.ambient-desktop.org jest tylko aktualizacja z 01.04.2007roku a MUI to nie chce mi się po prostu w ciemno poprzez wpisywanie dat kolejnych szukać
Pozdrawiam
[#2] Re: Ambient i MUI

@Arbuz, post #1

Ambient - http://www.chal.ppa.pl/Ambient/

MUI4 - http://www.stuntz.com/muibeta_20070425.lha

[#3] Re: Ambient i MUI

@grxmrx, post #2

Wielkie dzięki
[#4] Re: Ambient i MUI

@Arbuz, post #3

Ambient jest bez debagu :) I staram się zamieszczać najnowsze dostępne wersje :)

[#5] Re: Ambient i MUI

@Drako^lM, post #4

Ja to chciałbym zaproponować aby jednak takie ważne aktualizacje były zaznaczane bezpośrednio na stronie ppa (to było do moderatora)
[#6] Re: Ambient i MUI

@Arbuz, post #5

To są nocne kompilacjie wiec informacja pojawiała by się co chwile a to nie ma sensu :)
Ja może po prostu co pare dni będę dwał znać na forum w watku jaki założyłem :)

[#7] Re: Ambient i MUI

@Drako^lM, post #6

No i to mi się podoba. Reklama dźwignią handlu :D
PS. a który to wątek? Proponuję co 4 dni dawać njusa

Ostatnia modyfikacja: 03.06.07 21:06
[#8] Re: Ambient i MUI

@Arbuz, post #7

http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=4&i=8561&t=8561 :)

[#9] Re: Ambient i MUI

@grxmrx, post #2

No i właśnie skorzystałem z podanych linków, zainstalowałem i teraz mam menu na całej szerokości ekranu. Tzn. każde rozwinięte podmenu zajmuje mi całą szerokość ekranu. Gdzie to coś zmienić aby wrócił do normy. Moje kombinacje nic nie dały. I pytanie dwa - jest w prefsach Ambienta nowość (dla mnie) takie coś jak zakładki. Do czego służą? Nie mogę się zorientować. Prosze o podpowiedź :D

[#10] Re: Ambient i MUI

@Pero, post #9

Ja też zainstalowałem zarówno nowe MUI jak i tego nowego Ambienta i wszystko jest w najlepszym porządku.
[#11] Re: Ambient i MUI

@Pero, post #9

Użyj Popmenu.mui z poprzedniej wersji MUI4. Dodajesz np. obrazek, muzyczkę, katalog, co tam chcesz. Później dodajesz guzik zakładki w panelu Ambienta lub w pasku narzędziowym, klikasz na niego i masz to co dodałeś

[#12] Re: Ambient i MUI

@grxmrx, post #2

Tak sie zastanawiam... Czy jest inna metoda sprawdzenia czy jest nowe MUI niż ręczne wklepywanie daty w nazwę ściąganego pliku??...
[#13] Re: Ambient i MUI

@quantor, post #12

Skrypt do wgeta? ;)
[#14] Re: Ambient i MUI

@quantor, post #12

pewnie siedzenie na jakims #morphos i obserwowanie :)

[#15] Re: Ambient i MUI

@Korni, post #11

Pierwsze zadziałało, A drugie nie sprawdzałem - dzięki Korni!

[#16] Re: Ambient i MUI

@grxmrx, post #2

Czy wyszlo jakies nowe MUI - tak sie tylko cicho zastanawiam?zb

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem