[#1] Basilisk II - konfiguracja
Zainstalowałem Basiliska II w najnowszej wersji pod MorphOSa. Sprzęt to Pegasos 2 G4/1000Mhz i Radeon 8500. Rom Maka mam z Quadry 1MB, system Maka to 7.5.5 Pl. I mam kilka problemów: GUI Basiliska jest strasznie uproszczone i nie można ustawić wersji procesora (emuluje domyślnie chyba 020), jak to zmienić; niezależnie czy emuluję Quadrę czy Maka IIci nie mam koprocesora i nie mogę przez to uruchomić TCP/IP (w preferencjach basiliska przy koprocesorze jest false, ale co ustawić), przy uruchamianiu się systemu na Mosie pojawia mi się okno pokazujące błędy: Warning: Unkown VideoDriverControl (16) lub (18), oraz Warning: RmcTime(000e7042): Descriptor not found. Ponadto bardzo często wiesza mi się przy próbie uruchomienia, czy tak jest też u Was? I jak ustawić sieć - w GUI basiliska, w zakładce Communication, przy Ethernet jest żeby podać device i unit - co trzeba podać i czy trzeba w tej wersji stosować np. vlink.

[#2] Re: Basilisk II - konfiguracja

@AS, post #1

Mam rowniez takie same błędy wyskakujace w okienku, rowniez czesto sie wiesza.
W GUI Basiliska nie zmienisz procka ani nie wlaczysz FPU , ale mozna to zrobic w pliku konfiguracyjnym. Wystarczy przy FPU wpisac TRUE, a przy CPU wpisz 2 (020), 3 (030), 4 (040)
Z Ethernet rowniez walczylem, ale narazie dalem sobie spokoj.
Szkoda ze OS8.0 nie mozna uzywac :(
[#3] Re: Basilisk II - konfiguracja

@Norbert, post #2

A jak nazywa się ten plik konfiguracyjny ? :)

[#4] Re: Basilisk II - konfiguracja

@Drako^lM, post #3

Plik konfiguracyjny nazywa się BasiliskII_prefs i znajduje się w env-archiwe (w prefsach)

[#5] Re: Basilisk II - konfiguracja

@Norbert, post #2

Dzięki za pomoc. Ale mimo, że ustawiłem 040 i włączony koprocesor zgłasza mi błąd, że brak koprocesora.

[#6] Re: Basilisk II - konfiguracja

@AS, post #5

Heh ja sie podlacze:). Zauwazyliscie jakie toto wolne? Mi pokazywalo na testerze makowym przy standardowym ustawieniu, czyli 030 ze mam speed porownywalny do quadry 900 (040/25!!!). Jak dale fpu i 040 w ustawieniach to wogole tester przestal dzialac. Tragedia. Jeszcze jedno, co do wiechliwosci to mi bardzo pomoglo ustawienie mos root na partycje systemowa, ale to pewnie kazdy to wykminil:).

Ostatnia modyfikacja: 20.09.07 17:37
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem