@quaint,
post #2
Ja mam troche specyficzna sytuacje i widze spora roznice w podlaczeniu komputerow przez DVI i VGA. Odkad uzywam peceta to Pegasosa/Amige podlaczam do tego samego monitora co peceta. Zawsze dobieralem takie monitory, ktore maja latwo dostepny z przodu przelacznik sygnalow. No i jak kupilem LCD (jakis tani Samsung 21 cali, 1600x1200) to takze taki sobie wybralem. Podlaczylem peceta przez DVI i Pegasosa przez VGA. Oba obrazy sa bardzo ladne ale niestety to co wydobywalo sie z Pegasosa jest bardzo ciemne. Oczywiscie moge to spokojnie wyregulowac kontrastem i jasnoscia. No ale wtedy obraz peceta jest stanowczo zbyt kontrastowy i zbyt jasny. Podlaczylem maszyny odwrotnie, czyli Pegasos przez DVI i pecet przez VGA i wowczas obraz peceta byl ciemny. W koncu zrobilem tak, ze doregulowalem w miare dobrze na Pegasosie (VGA), a na pececie wszystko przyciemnilem w ustawieniach karty graficznej. Nie jest identycznie ale da sie zyc. :)
Oprocz tego wszystko jest idealne i nie mam zadnych problemow...
Nastepne LCD, ktore kupie na pewno bedzie mialo dwa wejscia DVI albo przynajmniej dwie osobne regulacje dla kazdego wejscia. No i na pewno nie bedzie to TN, TFT czy podobne. Ale to juz jest gadka na inny watek. :)