[#1] K 750 i
W jaki sposób podłączyć telefon sony ericsson K 750 i by był widoczny jako dodatkowy napęd a dokładniej jego karta pamięci na pegasosie. W taki sposób by można było wymieniać dane i to bez adaptera takiej karty?

[#2] Re: K 750 i

@ZED^lM, post #1

Przez USB.

[#3] Re: K 750 i

@il_capitano, post #2

A ten fołn ma obsluge UMS??

[#4] Re: K 750 i

@Lokaty, post #3

"A ten fołn ma obsluge UMS??"

Nie mam tego telefonu, ale wydaje mi się, że powinien mieć, ponieważ pod linuksem ludzie widzą ten telefon jako dysk wymienny. W Mosie powinno być podobnie. W wielu telefonach można się przełącząć między trybem dysku a modemu. Być może tu jest pies pogrzebany.

[#5] Re: K 750 i

@il_capitano, post #2

Tak dokładnie przez usb. Chodzi mi o to bym móc np. zgrać z telefonu zdjęcie lub jakieś nagranie a także i coś wgrać. Na pc karta zew. pamięci telefonu jest widoczna bez żadnych dodatkowch sterów.
[#6] Re: K 750 i

@ZED^lM, post #5

Mam ten telefon i pod MOSem niestety nie udało mi się uzyskać dostępu do
karty pamięci. Pod linuxem bez problemu można go uźywać jako dysku wymiennego.
[#7] Re: K 750 i

@il_capitano, post #4

Troche pogooglowalem i stwierdzam, ze szansa jest - niech sie popisze teraz Poseidon... OK

[#8] Re: K 750 i

@yackar, post #6

nawet z pamieci telefonu?

[#9] Re: K 750 i

@ZED^lM, post #1

Ja mam K800i i nie działa pod Mos-em (choć Posejdon wykrywa i telefon i kartę pamięci w nim) a na Fedora Core6 działa
[#10] Re: K 750 i

@Arbuz, post #9

Podobnie mam z Sagemem my501X ;).
[#11] Re: K 750 i

@Arbuz, post #9

Mam nadzieję, że pod mosem2 takie cuda będą działać!

[#12] Re: K 750 i

@ZED^lM, post #1

A może PictBridge? Telefon powinien zostać wtedy wykryty jako aparat cyfrowy .

[#13] Re: K 750 i

@ZED^lM, post #1

Potestowałem k800i pod MOSem i jednak widać kartę pamięci w tym fonie. Poprostu trzeba trochę dłużej poczekać aż załapie.
[#14] Re: K 750 i

@ZED^lM, post #1

Ja mam Motorolę V6 Maxx i po podłączeniu do Amigi (przez USB) ładnie jest widoczna karta pamięci zainstalowana w telefonie.
Jedyny problem, to jak przełączę na modem, to Poseidon ładnie to rozpoznaje. Jednak za nic nie mogę użyć tego modemu przez usbmodem.device.
Czy komuś udało się połączyć z internetem przez telefon komórkowy podpięty przez USB do Amigi/Pegasa.
[#15] Re: K 750 i

@kmilota, post #14

Ja bym spróbował ale nie wiem od czego zacząć. Telefon w Orange
[#16] Re: K 750 i

@Arbuz, post #13

Tzn. jak długo konkretnie czekasz (minutę, więcej ? )
[#17] Re: K 750 i

@ZED^lM, post #1

K750i nie będzie widziany pod MOSem, bo potrzebuje sterownika.

[#18] Re: K 750 i

@yackar, post #16

ok 1min. Z tym że w poseidonie używam portu USB EHCI na karcie PCI.
[#19] Re: K 750 i

@Fei, post #17

Mój k800i też nie jest widziany. Widziana jest tylko jego karta pamięci (4GB). Na Fedora 8 (FedoraCore6 też) widziane jest i to i to. Wszystko oczywiście pod pegazem
[#20] Re: K 750 i

@Arbuz, post #19

zawartosci karty z k750i nie zobaczysz bo nie uzywa standardu massstorage.

[#21] Re: K 750 i

@kiero, post #20

Ale Debian widzi kartę pamięci, jeśli to więc nie jest massstorage to co zatem?
[#22] Re: K 750 i

@yackar, post #21

nie mam pojecia. ja nawet zeby windows zobaczyl mi zawartosc karty po podlaczeniu telefonu musialem zainstalowac soft z nim dostarczony.

[#23] Re: K 750 i

@kiero, post #20

Myslałem że k800i ma podobną zasadę działania. No coż zawsze to lepszy model niż k750i
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem