[#1] MPlayer pytania
Witam
Mam dwa pytania
1. Czy jest możliwość przesunięcia w mplayerze napisów poniżej filmu (panoramiczne filmy mają poziome paski na dole i u góry i o ten fragment ekranu mi chodzi)
2. Czy jest możliwość aby napisy nie miały czarnej obwódki wokół liter a były na czarnym tle (chodzi o zakrywanie napisów oryginalnie zakodowanych w filmie)
Dzięki za pomoc
[#2] Re: MPlayer pytania

@Arbuz, post #1

Juz kiedys podawalem odpowiedz na pierwsze pytanie. -vop expand=0:-100

gdzie 100 to rozmiar ramki (2 x 50punktow). w mplayerze mozna podac tutaj aspekt obrazu przez co ramki sie automatycznie dopasowuja do wielkosci okna. nie pamietam teraz tylko jak to sie dokladnie podawalo.

[#3] Re: MPlayer pytania

@kiero, post #2

Z TDmplayer nie dziala. Czy nie można normalnego gui zrbić jak na linuxie? Nie to że mam cos przeciwko temu co jest oczywiście.
[#4] Re: MPlayer pytania

@Arbuz, post #3

jezeli uzywa sie mplayers 1.x to zamiast vop wpisac trzeba vf.

[#5] Re: MPlayer pytania

@kiero, post #4

Dzięki. A druga część pytania dot. liter?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem