[#1] 3325
Ostatnio dostalem drukarke HP DeskJet 3325. Jest sprawna.Poseidon wykrywa to cudo (printer.class), ale nie moge ja zmusic do pracy. Czy ktos uruchomil ta drukarke lub podobna? Co i jak ustawic, zeby bylo dobrze?

[#2] Re: 3325

@Zbysiuk, post #1

Nie wiem jak sprawa się ma odnośnie tej konkretnej drukarki. Ale ogólnie wystarczy wejść do "preferencji systemu", "printer", dodać nową drukarkę z listy, jeśli nie ma danego modelu to wybieramy podobny. Później ustawiamy na "usbparallel.device", a w zakładce text "text as graphics".

[#3] Re: 3325

@Zbysiuk, post #1

mi sie nie udało zmusić jej do działania z morphosem
[#4] Re: 3325

@Zbysiuk, post #1

Jako device ustaw USBParallel.device (unit chyba nie ma znaczenia - zero jest OK) i poszukaj jakiś sterowników do DeskJeta (powinna na jakichś chodzić). Mi w tem sposób chodzi HP LaserJet 1010 na USB (jako LJ II).
[#5] Re: 3325

@wali7, post #4

Bardzo dziekuje. Cos moze uda sie zrobic. A tak przy okazji to HP LJ 1010 chodzi jako LJ II? To ciekawe? Sprawdze cos, bo wydaje mi sie, ze ktos z moich znajomych ma ten, lub podobny model.Pozdrowienia

[#6] Re: 3325

@wali7, post #4

Jeszcze tylko mala dygresja.
Kiedys dodales informacje do "Listy Kompatybilnosci Sprzetu" Zaciekawila mnie wiadomosc o "patch'u naprawiajacym bledy w drukowaniu". Co to takiego? Przepraszam, moze jestem nie wtajemniczony, ale chcialem wiedziec czy cos mnie ominelo.

[#7] Re: 3325

@Zbysiuk, post #6

nie były wysylane poprawne komendy do drukarki

[#8] Re: 3325

@Zbysiuk, post #6

podobno w MOSie1.4.5 nie trzeba już tego patcha
jednak:
- nie drukowałem nic pod Pegiem nic od ponad roku
- nie pamietam czy instalowałem teraz tego patcha
- sprawdzę po powrocie do domu, czy da się coś wydrukować spod MOSa, z tym że jak wyżej pisałem - nie jestem pewien, czy jest zinstalowany patch, czy nie

w każdym razie archiwum z nim mam gdzies na twardzielu, w razie czego pisz na priv

Co LaserJetII - pod sterownikami do tej drukarki (na Pegu, A1200 i PC sprawdzałem) działały te LaserJety które uzywałem, były to modele LJ4MP, LJ1010 i cos jeszcze pomiedzy nimi - nie pamietam który. Ja sobie wyobrażam to tak, że na driverach starego modelu z rodziny powinien zadziałać nowszy model (co najwyżej nie wykorzysta wszystkich mozliwości np. pod LJII było tylko 300 DPI, więc w 600 DPI na LJ1010 na tych driverach możesz nie podrukować). Przynajmniej w przypadku LaserJetów mi sie to sprawdza ;)

Ostatnia modyfikacja: 31.01.08 13:21
[#9] Re: 3325

@wali7, post #8

Tak czy inaczej wielkie dzieki. Teraz jestem juz swiadom.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem