[#1] e2fsck vs fsck
Ostatnio Debian odmówił mi posłuszeństwa - fsck znajduje badbloki na partycji ext3 i nie przepuszcza dalej.
Kiedyś już coś takiego miałem i pomogło zapuszczenie e2fsck spod MOSa, a tym razem nie pomaga. E2fsck nie znajduje żanych badblocków, mówi że filesystem jest clean, nawet z opcją -f.
Czy da się jeszcze coś z ty zrobić z poziomu MOSa? Nie umiem grzebać w Linuxie.
Mam nadzieję, że March się tu odezwie :D
[#2] Re: e2fsck vs fsck

@R-Tea, post #1

Niestety nie mam pomysłu co może być przyczyną tych problemów. Skoro dysk działa pod MOSem, a problemy są tylko pod Linuksem to może to kwestia jakiegoś problemu sprzętowego? Linux jest chyba znacznie bardziej wrażliwy na typ pamięci, niż MOS.

[#3] Re: e2fsck vs fsck

@R-Tea, post #1

a nie masz przypadkiem dwóch kosci pamięci ?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem