Forum » PPA
[#1] Ja się popłaczę
Albo wkurzę
W trakcie pisania komentarza. przeniesiono wątek na który opowiadałem i całe moje pisanie poszło się j...
Czy nie moża tak przerobić mechanizmu żeby poza komunikatem o nie nalezieni wątku zostawała również treść pisanego komentarza??????
[#2] Re: Ja siê popłaczê

@TomK, post #1

1. Pretensję proszę mieć do osoby, która niezgodne z punktami regulaminu, zakłada wątki w nieodpowiednich działach.

2. Z chęcią przyjmiemy kogoś, kto będzie w stanie pomagać rozwijać kod strony zgodnie z propozycjami.

P.S. W przeglądarkach jest coś takiego jak przycisk "Wstecz/Back". To, co napisałeś, a się nie wysłało tam jest i możesz to przekleić do odpowiedzi wątku, który został przeniesiony.

[#3] Re: Ja się popłaczę

@TomK, post #1

Pisz odpowiedzi w CEDzie :P
Albo przed wyslaniem kopiuj tekst do schowka.

Mozna tez uzywac gadgetow cofania w przegladarce i powrocic do okna edycji ;)
[#4] Re: Ja siê popłaczê

@mailman, post #2

Niestety cofnięcie wstecz nie pomaga "Strona wygasła".
Myślałem że grxmrx jeszcze pracuje nad tą stroną a wstawienoe zmiennej z treścią komentarza to dla Niego pół minuty roboty z palcem w .... nosie. Bo dokładnie tyle trzeba zrobić wstawić zmienną z treścą komentarza.
[#5] Re: Ja siê popłaczê

@TomK, post #4

Strona wygasła bo korzystasz z... IE. Przerzuć się na coś normalnego (w tym wypadku nawet IBrowse będzie normalny) i problem zniknie.

[#6] Re: Ja siê popłaczê

@mailman, post #5

Chyba nie do konca jest to wina IE. Dokladnie taki sam komunikat pokazuje sie na AWebie.
Na przyklad jak dodam jakis komentarz a pozniej dam Cofnij.
[#7] Re: Ja się popłaczę

@TomK, post #1

Nie będzie zmian w tej części kodu, to nie jest kwestia dodania gdzieś jakiegoś echo $zmienna;.
Po prostu gdy będę przepisywał kod forum to wtedy może być cokolwiek zmienione w temacie (a zajmę się kodem forum w przyszłym roku).

[#8] Re: Ja siê popłaczê

@mailman, post #5

@ mailman
Strona wygasła bo korzystasz z... IE.

Biedni Ci którzy tego uzywają...
[#9] Re: Ja się popłaczę

@Phibrizzo, post #6

Być może AWeb korzysta z tej samej "super właściwości". Korzystam z Firefoxa i Opery i zawsze można cofnąć bez tej informacji.

[#10] Re: Ja siê popłaczê

@mailman, post #5

A właśnie że nie. Używam Aweb-a :D
[#11] Re: Ja się popłaczę

@grxmrx, post #7

A to przepraszam. Myślałem że to takie proste ale ja tylko liznąłem php.
No nic uważam jednak że to powinno być dodane.
[#12] Re: Ja się popłaczę

@mailman, post #9

Ja jednak myślę że ta "super właściwość" jest jak najbardziej wskazana. Słowo klucz BEZPIECZEŃSTWO resztę sobie wymyśl. OK
[#13] Re: Ja się popłaczę

@TomK, post #12

No i co z tym bezpieczeństwem? Jeżeli współdzielę z kimś komputer, to wszędzie gdzie mogę wylogowuję się i wyłączam przeglądarkę zanim ktokolwiek inny do komputera usiądzie. Jeżeli współdzielę z kimś komputer, to nawet nie zapisuję haseł w menadżery haseł. Nadal to jednak ma się nijak do Twojego problemu i kwestia bezpieczeństwa w tym przypadku to tylko utrudnienie użytkowania. Chwała autorom normalnych przeglądarek, którzy stwierdzili, że takie kwestia bezpieczeństwa są na pryszcz potrzebne. Martwić się trzeba o inne, bardziej istotne niż zwykłe uprzykrzenie komuś życia.

[#14] Re: Ja sić popłaczć

@TomK, post #11

Wątek stary ale mnie nie było :) na świecie.. No ale sobie odpiszę bo tak mi jakoś się tu fajnie siedzi..

No więc nie wiem jak działa dodawanie postu na PPA, ale jeżeli tak jak myślę, czyli pobierana jest z formularza zawartość TEXTAREA, w której pisze się treść to sprawa jest banalna z mego punktu widzenia :).

Ktoś pisze posta, wysyła. W tym momencie dostaje wiadomość:

------------

Wątek został przeniesiony.
Oto Twoja wiadomość:

blebleble

------------

oczywiście to blebleble to po prostu wklejona zmienna:

$tresc=$_POST['tresc'];
print("Oto Twoja wiadomość:

$tresc");

Oczywiście przepraszam za wtrącenie, ja nie wiem jak działa to forum, jest genialne, jeżeli trzeba w nim zmieniać kod, to jestem ciekaw co ma ulec zmianie. Jak dla mnie jest napisane bardzo dobrze i jeżeli jest trend ku temu, by je przepisać, to ok, ale takie jakie jest, wydaje mi się, że działa znakomicie :P.

I kropka.

[#15] Kod forum

@BagoZonde, post #14

Kod forum nadaje się tylko do przepisania.

[#16] Re: Kod forum

@grxmrx, post #15

To udanej i bezbolesnej pracy życzę. Mimo wszystko zachwalam sobie ten silnik.
Jeszcze do mojego poprzedniego posta dopowiem, by było jasne: tak wygenerowaną wiadomość, która nie zostanie dołączona do wątku becuz został przeniesiony, użytkownik sobie kopiuje i potem wkleja tam gdzie jest wątek :).

addit: na pewno trzeba uwzględnić kodowanie ISO_PL/AmigaPL przy edycji, bo na razie jest edycja tylko w ISO_PL.

Ostatnia modyfikacja: 28.10.07 19:47
[#17] Re: Ja sić popłaczć

@BagoZonde, post #14

Dokładnie tak. Też myślałem że to jest takie proste. Dlatego ten mój pierwszy post taki trochę nerwowy :D
[#18] Re: Ja sië popîaczë

@mailman, post #13

No dobra dobra panie Moderatorze nie tak nerwowo :D
Jak Ci to nie przeszkadza to Twoja sprawa ale pamiëtaj űe inni mogâ mieë inne zdanie. A przeglâdarki czasami instaluje sië nie tylko w domu ale w miejscach publicznych a sklerozë moűna równieű mieë i zapomnieë zamknâc przeglâdarki.
Powiedz mi jeszcze czy jak opuôcisz strony z logowaniem poprzez "WYLOGUJ" np. pocztë to równieű moűesz sië cofnâë ?

Ostatnia modyfikacja: 29.10.07 00:04

Ostatnia modyfikacja: 29.10.07 00:09
[#19] Re: Ja się popłaczę

@TomK, post #18

Spokojnie panie TomK, jest pan tu tylko gościem jak i ja :), wszystko w woli programisty, jak będzie wyglądało to forum. Mi wtopiło z dwa posty, bo na przykład reseta miałem nieoczekiwanego w trakcie wszelakich multitaskingów, da się przeżyć.

[#20] Re: Ja sië popîaczë

@TomK, post #18

No dobra dobra panie Moderatorze nie tak nerwowo

Ja się wcale nie denerwuję.

A przeglâdarki czasami instaluje sië nie tylko w domu ale w miejscach publicznych a sklerozë moűna równieű mieë i zapomnieë zamknâc przeglâdarki.

Jeżeli ktoś korzysta w miejscach publicznych z dostępu do sieci i nie przestrzega zasad bezpieczeństwa typu wylogowanie czy zamknięcie przeglądarki przez zapomnienie, to trzeba się zastanowić czy winnym za to są twórcy przeglądarek, w których możesz się cofnąć, czy też sam użytkownik, który jest nieroztropny. Wiesz, w ten sam sposób można powiedzieć, że ktoś zapomniał, że z pistoletu się strzela i pociągnął za spust mierząc do osoby.

Powiedz mi jeszcze czy jak opuôcisz strony z logowaniem poprzez "WYLOGUJ" np. pocztë to równieű moűesz sië cofnâë ?

Mogę. Zobaczę stan taki, jakbym był zalogowany, ale jeżeli gdziekolwiek kliknę, przeglądarka/kod strony poprosi mnie o zalogowanie się. Nie wykonam żadnej akcji bez zalogowania. Moje bezpieczeństwo raczej na tym nie ucierpi, jeżeli niepowołana osoba zobaczy np. panel admina, w którym nic nie będzie mogła zrobić.

[#21] Re: Ja się popłaczę

@mailman, post #20

Jeżeli ktoś korzysta w miejscach publicznych z dostępu do sieci i nie przestrzega zasad bezpieczeństwa typu wylogowanie czy zamknięcie przeglądarki przez zapomnienie, to trzeba się zastanowić czy winnym za to są twórcy przeglądarek, w których możesz się cofnąć, czy też sam użytkownik, który jest nieroztropny.

A ja jednak lubię jak komputer czasami trochę za mnie "pomyśli", w końcu po to jest.
Po prostu odniosłem wrażenie że nabijasz się z przeglądarek które mają to inaczej rozwiązane niż ty lubisz.

Zobaczę stan taki, jakbym był zalogowany, ale jeżeli gdziekolwiek kliknę, przeglądarka/kod strony poprosi mnie o zalogowanie się. Nie wykonam żadnej akcji bez zalogowania.

Czyli może sobie zobaczyć co tam robiłeś np. podpatrzyć list jaki napisałeś?
[#22] Re: Ja siê popłaczê

@TomK, post #21

Po prostu odniosłem wrażenie że nabijasz się z przeglądarek które mają to inaczej rozwiązane niż ty lubisz.

Nabijam się z rozwiązań niepraktycznych, a które za wszelką cenę niektórzy traktują jak rzeczy normalne i konieczne.

Czyli może sobie zobaczyć co tam robiłeś np. podpatrzyć list jaki napisałeś?

No może.

[#23] Re: Kod forum - pytanie??

@BagoZonde, post #16

heh i sprawa sie wyjasnila
Jesli naprawde jest tak jak mowisz to wyjasnila sie pewna zawila IMHO sprawa. Mam ustawione na APL podczas pisania postaw wszystko jest ok, jesli jednak klikne na podglad to wtedy juz mam w ISOPL i krzaczki, drzewa, pnacza i klacza - i nie moge pisac z polskimi znakami :(

@grxmrx
To prawda z tym ISOPL w oknie edycji?

Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem