[#1] HD Seagate
Witajcie jestem przybyszem z www.emulacja.net i mam problem

Kupiłem za 6zł dysk
Seagate
MODEL ST3660A
DRIVE PARAMETRES
1057CYL-16HEADS-63SECT-545.5MB
MADE IN THAILAND
PC wykrywa dysk, dysk działa prawidłowo, WinUAE też wykrywa dysk lecz HDToolBox dysku nie wykrywa i nie mogę zrobić sobie pod PC partycji do amigi pomocy!
PS.Wszystko idealnie jest robione według tego poradnika
http://valwit.net/uaehd.html

[#2] Re: HD Seagate

@Roszak, post #1

to zrob partycje na prawdziwej Amidze.

[#3] Re: HD Seagate

@Roszak, post #1

czekaj czekaj, powoli. Chcesz mieć partycje tylko pod WinUAE ? czy chcesz ją sformatować na FFSa ? Ja bym na Twoim miejscu poprostu sformatował go na FAT32 i najzwyczajniej z .adf-a albo jakiegokolwiek innego źródła zainstalował na nim AOS spod winuae. Jeśli jednak zależy Ci na FFSie no to ja bym sobie jakimś partition managerem zrobił z niej partycje o typie 76 i zabootował amithlona i z niego sformatował ten dysk na FFS. W sumie musisz robić coś nie tak, skoro pc widzi dysk a UAE nie.

Ostatnia modyfikacja: 18.05.07 00:01

Ostatnia modyfikacja: 18.05.07 00:02
[#4] Re: HD Seagate

@djhacker, post #3

Nie mam Install 2.05 ani workbencha 2.1 ani kabla więc chcem przygotować dysk pod UAE żeby z niego korzystać na Amidze 600.
Poproszę o poradę tylko proszę łaptologicznie. ok, racja ok, racja ok, racja

[#5] Re: HD Seagate

@Roszak, post #4

O braku dyskietki install jest informacja w dziale FAQ!

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem