[#1] Virtual Reality
Witajcie, w sumie x lat temu slinilem sie na widok Vfx1 (chyba pierwszego masowo sprzedawanego helmu virtualnego) dzis mozna kupic uzywke na ebay'u ale zastaniawiam sie czy sa jakies nowsze projekty?!!Wiecie cos na ten temat?Wiem ze owe pytanko moze nie pasuje do ppa.pl (zero wspolnego z ami) ale wiem ze tutejsi bywalcy maja potezna wiedze!:D wiec czekam na odp...Pozdrawiam

[#2] Re: Virtual Reality

@deejayremix, post #1

E tam zero wspolnego, pierwsze seryjnie produkowane chelmy byly przeznaczone do amigi, z tym ze trzeba bylo do nich dwoch amig zeby uzyskac obraz stereo ;)
Poza tym gloom obsluguje jakies chelmy.

Ostatnia modyfikacja: 09.06.2008 15:07:30
[#3] Re: Virtual Reality

@vi-bee, post #2

W sumie tak!gloom i -glasses ale technika tak gna do przodu ze az sie dziwie ze ten temat sie ucial:/ szkoda

[#4] Re: Virtual Reality

@deejayremix, post #3

oraz BREATHLESS...
a swoją drogą doom obsługiwał i-glasses na PC - a jak na Ami?
a używał ktoś kiedyś w ogóle tego z Amigą?

Ostatnia modyfikacja: 09.06.2008 23:10:19
[#5] Re: Virtual Reality

@deejayremix, post #3

Technika - techniką, a zmęczenie oczu a w skrajnych przypadkach i wymioty spowodowane oglądaniem małego ekraniku (ekraników) choćby i najlepszej jakości, z odległości kilku centymetrów nadal tak samo dolegliwe jak kiedyś.
Jak dla mnie całkowicie nie potrzebny, kompletnie bezużyteczny bajer.

Chcesz małą zajawkę jak to działa?
Dotknij nosem obudowy wokół ekranu monitora, tak żeby jednym okiem patrzeć w sam ekran a drugim w przestrzeń za monitorem.
I tak przez paręnaście sekund.
Powodzenia!

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem