[#1] Pomocy - TaskMgr
Witam. Ostatnio przydarzyła mi się dziwna sytuacja. Mianowicie jakaś tam aplikacja się powiesiła, za nią następna i cały Windows. Reset kompa i późniejsze zdziwienie. Mianowicie coś stało się z Menadżerem Zadań. Znikła mi ramka okna i zakładki. Screen:

http://img293.imageshack.us/img293/9804/taskmgryx3.jpg

Może ktoś wie, jaka jest tego przyczyna, ewentualnie jak to naprawić.
Wiem, że takie ustawienia są zapisane w pliku NTUSER.DAT. Ale gdy usunę ten plik, to Windows wczyta standardowe ustawienia.

Z góry Dziękuje.
[#2] Re: Pomocy - TaskMgr

@Jedi_Amiga, post #1

Miałem tak kiedyś 2 razy, niestety nie rozwiązałem tego problemu. Też bym chciał wiedzieć.

[#3] Re: Pomocy - TaskMgr

@Jedi_Amiga, post #1

Zainstaluj SP3 i wszystkie łatki które po nim wyszły ;)

[#4] Re: Pomocy - TaskMgr

@Jedi_Amiga, post #1

istnieje pewna metoda na rozwiązanie tego problemu, jednak jest bardzo czasochłonna. Mianowicie należy kliknąć na ramkę 2x. ;)
[#5] Re: Pomocy - TaskMgr

@Jedi_Amiga, post #1

Jakies smieci uruchamiaja Ci sie przy starcie systemu. Sprobuj je wywalic np. za pomoca spybota.

[#6] Re: Pomocy - TaskMgr

@snajper, post #4

Młotkiem kliknąć?
[#7] Re: Pomocy - TaskMgr

@Arbuz, post #6

nie młotkiem. Guzikiem. Na myszce :)
podałem rozwiązanie a Wy jeszcze kombinujecie :P

a... zapomniałem dodać, że lewym guzikiem.

Ostatnia modyfikacja: 16.06.2008 18:05:02
[#8] Re: Pomocy - TaskMgr

@snajper, post #7

No, az dziw bierze ze znikanie tej ramki to funkcja...w zalozeniu pewnie przydatna;)

[#9] Re: Pomocy - TaskMgr

@snajper, post #7

Przecież żartowałem. A co zrobić jak grzyb po starcie windy xp chce na siłę instalować znalezione urządzenie (akurat tutaj scsi/raid którego nie chcę instalować) pojawiło mi się to po zainstalowaniu Daemontoola.
[#10] Re: Pomocy - TaskMgr

@Arbuz, post #9

najprościej je wyłączyć w menedżerze urządzeń (u siebie mam tak właśnie zrobione) - daemontools potrzebuje tego kontrolera do działania i bez niego w ogóle się nie uruchomi.
[#11] Re: Pomocy - TaskMgr

@Mat, post #8

jak by nie patrzeć, przydatniejsza od piesków wyszukujących pliki :P
[#12] Re: Pomocy - TaskMgr

@snajper, post #11

Pieski to jeszcze nic, zobacz inne windowsowe postacie - Czarodzieja, Agatke i Macka

[#13] Re: Pomocy - TaskMgr

@Mat, post #12

no i nie można zapomnieć o Spinaczu z ms worda :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem